Un american a dublat salariile angajaţilor săi şi le-a scurtat programul de muncă

1

Această decizie de a dubla salariile angajaţilor şi de a le scurta programul de muncă este considerată a fi cea mai inteligentă decizie de afacere luată vreodată, scrie apropo.ro.

Henry Ford, americanul care a revoluţionat industria auto la începutul secolului 20, se numără printre câştigătorii care au luat cele mai inteligente decizii de business de-a lungul timpului.

Henry Ford a făcut în anul 1913 ceva ce niciun alt industriaş nu îndrăznise: a dublat salariile muncitorilor la 5 dolari pe zi şi le-a redus programul de muncă cu o oră. Efectele deciziei au fost o creştere majoră a productivităţii.

Cu salarii duble, rata de fluctuaţie a personalului a scăzut considerabil, costurile cu instruirea personalului s-au redus semnificativ iar cei mai buni oameni au continuat să lucreze în companie.

Conform biografiei scrise de Richard Snow, în 1913, rata de fluctuaţie a personalului era atât de mare, încât Ford trebuia să angajeze 60.000 de persoane, ca să reuşească să rămână macar cu 10.000. După decizia lui Ford, fluctuaţia a scăzut aproape de zero.

      Articole recomandate