Un oraş britanic, prin ochii unui copil de 10 ani: prostituate, beţivi, bătăi şi profanatori de morminte

Un băiat de 10 ani din Boscombe (Marea Britanie) a realizat un desen din care reies problemele sociale ale oraşului său, scrie Daily Mail.

Băieţelul a desenat un bărbat care urinează într-un cimitir, alţi doi care se bat, o prostituată, dar şi un bărbat înarmat cu un topor. Tatăl copilului a trimis imaginea către un ziar local, pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă comunitatea. Daily Mail scrie că, pe vremuri, Boscombe era una dintre destinaţiile de vacanţă preferate ale britanicilor.

Acum, însă, oraşul este plin de prostituate, dealeri de droguri, iar violenţele stradale sunt atât de frecvente încât până şi copiii s-au obişnuit cu ele.

Boscombe, în anul 1936

Văd toţi oamenii (n.r. din desen) în fiecare zi, uitându-mă pe geam. Uneori, îi spun tatălui meu, alteori doar mă uit”, a declarat băieţelul. „Băiatul meu vede des prostituate şi bărbaţi care se bat cu sticlele. Deseori, se trezeşte din cauza ţipetelor de pe stradă”, spune şi tatăl băiatului.

Unii localnicii spun că, atunci când erau mici, erau şocaţi de ce se întâmplă în oraş, în timp ce alţii mărturisesc că au venit în Boscombe pentru linişte, dar au descoperit că este mai rău decât în alte zone rău famate ale Marii Britanii.

      Articole recomandate