Un nou Marş al Unirii, în Capitală: La manifestaţie sunt aşteptate 10.000 de persoane

Un nou Marş al Unirii ar putea avea loc la Chişinău, în toamnă. Platforma „Acţiunea 2012” intenţionează să-l organizeze pe 16 septembrie. La manifestaţie sunt aşteptate peste 10.000 de persoane, a anunţat unul dintre organizatorii evenimentului, Constantin Codreanu, citat de Arena.md.

Sperăm că cei care ne reproşează că unirea nu se strigă în stradă vor realiza că impactul pe care îl au marşurile este mult mai puternicdecât alte activităţi. Anume acestea menţin unirea pe agenda publică. Avem curaj, motivaţia şi oamenii necesari pentru a schimba lucrurile acolo unde unii se tem să păşească. Am făcut-o mereu paşnic, vom face în continuare la fel„, a declarat Constantin Codreanu.

Manifestaţiile organizate pe 5 august, la Bălţi, au degenerat în violenţe între forţele de ordine şi activiştii de stânga. Aceştia au venit să protesteze faţă de Marşul Unirii, pregătit de Platforma Civică „Acţiunea 2012”.

Atât Marşul Unioniştilor, cât şi protestele forţelor de stânga au fost autorizate de către autorităţile din Bălţi. Mai multe persoane au fost reţinute în urma altercaţiilor.

      Articole recomandate