Un muzicant din Cimişlia şi-a vândut un rinichi să-şi cumpere instrumente muzicale

Povestea instrumentistului Sergiu Axentii, în vârstă de 31 de ani, din satul Gradişte, raionul Cimişlia, „bate” orice scenariu de film. A fost crescut doar de mamă, iar greutăţile şi sărăcia păreau că nu se mai termină. La doar zece ani Sergiu şi-a asumat rolul de „stâlp al casei”. Astfel, a renunţat la copilărie şi a început să cânte pe la nunţi şi cumetrii pentru a face rost de bani.

La 20 de ani, Sergiu Axentii visa deja să cânte într-o formaţie de instrumentişti, iar pentru aceasta avea nevoie de un saxofon performant. Artistul îşi dorea cu ardoare şi să-şi întemeieze o familie alături de Tatiana, fiica artistului Nicolae Ciobanu, însă cum visele sale se puteau realiza doar având bani, Sergiu a luat o decizie extremă: să-şi vândă un rinichi. Astfel, i-a spus iubitei că merge în vizită la mama sa, dar de fapt şi-a luat bilet spre Turcia, unde a avut loc intervenţia.

„Greutăţile prin care treceam în acea perioadă m-au determinat să fac acest pas. Am fost nevoit să-mi vând un rinichi pentru a mă putea întreţine şi a-mi îndeplini visul. Mama nu avea posibilitatea să mă ajute financiar, am fost pe cont propriu de mic. Când am revenit acasă, i-am spus Tatianei ce am făcut, mai târziu a aflat şi mama. Iniţial, s-au revoltat, au strigat la mine, dar apoi au înţeles că am făcut-o pentru binele meu”, povestește instrumentistul, care a renunţat la un rinichi în schimbul a 10 mii de dolari.

Odată ajuns acasă, Sergiu Axentii şi-a cumpărat cu 1300 de dolari un saxofon, o staţie muzicală, pentru care a dat 1700 de dolari, un apartament cu trei camere în Edineţ, care l-a costat la acea vreme 2700 de dolari. De asemenea, artistul şi-a mai achiziţionat un clarinet, ocarină, nai şi multe alte instrumente muzicale. La 11 ani de la intervenţia chirurgicală, instrumentistul spune că se simte foarte bine şi că, periodic, merge la medic pentru consultaţii.

      Articole recomandate