Un moldovean este printre primii trei finaliști la „Românii au talent“ (Video)

show

Prima semifinală live a competiţiei Românii au talent, sezonul 3, a debutat vineri, la Pro TV, aducând în faţa celor trei juraţi 12 dintre cei 60 de concurenţi care au reuşit să treacă de preselecţiile din ţară.

Câştigătorii primei semifinale sunt Gabriela Artene,Vlad Grigorescu şi Ghenadie Rotari sunt primii trei finalişti de la „Românii au talent“. Finaliştii se vor bate pentru marele premiu de 120.000 de euro şi pentru titlul de cel mai talentat român.

Artene Gabriela, asistenta medicală de 58 de ani, a interpretat o melodie de operă, reuşind să arate că, în spatele meseriilor multiple pe care le-a practicat de-a lungul vieţii, adevărata sa vocaţie este muzica. Văduva care a fost consultant financiar, menajeră şi îngrijitoare a bolnavilor de Alzheimer şi-a acordat şansa vieţii la „Românii au talent“, spre entuziasmul publicului şi al membrilor din juriu.

A fost ca un pansament la suflet, pe mine m-aţi impresionat.Din păcate, aici nu s-a auzit foarte bine“, a zis Andra. „Când am în faţă astfel de talente, uit că sunt în platoul unei emisiuni, mă simt în altă lume. Cine reuşeşte să facă asta e mare, pentru mine sunteţi mare. Mă fascinează contrastul meseriei dumneavoastră“, a spus şi Mihai Petre. „Mi se pare extraordinar că un neprofesionist reuşeşte să ofere publicului un astfel de moment. Felicitări“, i-a zis şi Andi Moisescu.

Al doilea calificat a fost Vlad Grigorescu. Mentalistul în vârstă de 27 de ani i-a lăsat din nou fără cuvinte pe spectatori, când, legat la ochi, a găsit faţa galbenă a unui cub Rubik, iar la final a rostit o poezie prin care a ghicit că Smiley a desenat pe hârtie un copac. Cei trei membri ai juriului s-au ridicat de pe scaune şi l-au aplaudat frenetic.

Am asistat la ceva mult mai mult decât magie. Am asistat la un număr extraordinar de entertainment. Vlad ne-a demonstrat în seara asta că este unul dintre cei mai buni extertaineri pe care îi avem în România“, l-a apreciat Andi Moisescu. „M-ai lăsat fără cuvinte“, şi-a rezumat Andra impresiile. „Apreciez capacitatea de a interacţiona cu publicul şi de a ne trezi interesul şi de a ne uimi cu adevărat“, a conchis Mihai Petre.

;

Al treilea promovat, acordeonistul Ghenadie Rotari din Chişinău, a dat o nouă semnificaţie muzicii interpretate la acest instrument. Tânărul de 21 de ani a cântat diverse partituri muzicale, fiind acompaniat de un cuplu senzual de dansatori (coregraful Bogdan Boantă şi de o dansatoare din baletul lui Edi Stancu).

Acordeonistul a jonglat cu ritmurile şi stilurile, trecând prin diverse stări, de la muzica tipic spaniolă, ce-i însoţeşte pe toreadori, la cea argentiniană, specifică tango-ului. La final, studentul de 21 de ani a dedicat un fragment muzical fiecărui membru al juriului, lui Andi pregătindu-i celebra piesă din Pantera Roz.

Mi-a plăcut foarte mult, eşti foarte talentat, nu trebuie să-i mai demonstrezi cuiva. Sper ca cei de acasă să fi înţeles că eşti cu adevărat talentat.Eu susţin talentul tău şi am să te votez“, i-a spus Andra. „Eşti genial. Eu te vreau în finală. Eşti un exemplu fantastic de calitate“, a continuat Mihai Petre. „Aş plăti şi biletul meu, dar şi pe cele ale prietenilor mei ca să te vedem la un festival internaţional, de care cred că eşti foarte aproape“, l-a apreciat Andi Moisescu.

ț

Dupa evoluția celor 12 concurenți din prima semifinală LIVE a emisiunii, Andra s-a alăturat baletului lui Edi Stancu pentru un moment artistic special, iar felul în care a făcut-o i-a uimit pe colegii Andi Moisescu și Mihai Petre.

Îmbrăcată într-o rochiță verde cu sclipici, destul de scurtă, și încălțată cu tocuri de 15 centimetri, jurata de la „Românii au talent” s-a ridicat de pe scaunul ei și s-a urcat direct pe masa juriului, unde a început să danseze provocator, înainte să meargă pe scena, unde li s-a alăturat dansatorilor.

      Articole recomandate