Un moldovean candidează la consiliul Comunei Bruxelles

Moldoveanul care candidează la funcția de consilier local al Comunei Bruxelles, Vitalie Eni, a devenit membru al Partidului Liberal Conservator din Belgia în 2008. Este economist și absolvent al Academiei de Studii Economice de la Chişinău, precum şi al Universităţii Catolice de la Louvain şi Şcolii de Management a Universităţii de la Liege.

Vitalie s-a lansat în cursa electorală pentru că doreşte să vadă orașul Bruxelles ca o capitală mai prosperă. În opinia lui, aceasta ar fi posibil, dacă locuitorilor ei le-ar fi protejat mai lesne dreptul la muncă. „Oamenilor care doresc să muncească trebuie să li se ofere un loc de muncă. Ei vor munci anume pentru că îşi doresc aceasta”, afirmă Vitalie Eni, scrie stiripozitive.eu, citat de diaspora.md.

Foto: facebook

Vitalie Eni este categoric împotriva situaţiei în care foarte multe persoane în Belgia nu muncesc şi nici nu doresc să muncească, pentru că au acces la fonduri de protecţie socială. În acelaşi timp impozitele pentru lucrători sunt foarte mari. „Impozitele trebuie să fie mai mici pentru cei care muncesc. Poate atunci se va reduce şi numărul celor care decid să stea acasă perioade îndelungate”.

Foto: facebook

Candidatul moldo-belgian speră să devină învingător în alegerile locale de la Bruxelles din 14 octombrie 2012. Pentru a deţine funcţia de consilier local, el are nevoie de aproximativ 600 de voturi.

      Articole recomandate