Un moldovean a ajuns să lucreze la Primăria din Veneția! Povestea care le dă speranțe imigranților

Un moldovean a ajuns sa lucreze la Primaria din Venetia. Ar parea ceva obisnuit, daca nu s-ar sti ca cei mai multi moldoveni fac munca de jos a Europei. Povestea lui Oleg Josanu le da speranta imigrantilor.

Si asta pentru ca, in urma cu 13 ani,  venise si el in  Italia  fara acte, cersea la Caritas o bucata de paine pana cand s-a angajat ca hamal, iar acum lucreaza cot la cot cu functionarii italieni.

Primaria  din  Mestre din provincia Veneto – aici lucreaza de cinci ani Oleg Josanu. Nu a fost insa asa de la inceput. In urma cu 13 ani,  Oleg a venit ilegal in Italia, muncind ca hamal, paznic si portar la un hotel.

A vrut insa mai mult – sa isi depaseasca statutul de imigrant. A  facut facultate in Italia continuind  sa munceasca, iar in 2007 a fost angajat oficial la Primaria din Venetia, la Serviciul  de imigratie si promovare a  dreptului  la cetatenie.

Finaliștii tuneului la tenis de masă organizat pentru cetățenii moldoveni din Italia

Desi acorda o atentie deosebita comunitatii de moldoveni din regiunea Veneto, care numara 5 mii de conationali,  nici ceilalti imigranti nu sunt neglijati.

Oleg ar vrea sa se intoarca in Moldova, dar sa pastreze legatura cu Italia, unde s-a integrat de parca traieste in peninsula de cand se tine minte.

      Articole recomandate