Un liceu din Chişinău instalează în curte un ecran uriaş, pentru transmiterea de filme religioase

1

Liceul Gheorghe Asachi din Chişinău, a aprobat instalarea în curtea instituţiei, a unui ecran gigantic, la nivelul căruia urmează să fie transmise filme religioase.

Este vorba despre o iniţiativă demarată de parohia bisericii Sfanta Teodora de la Sihla, aflată în vecinatatea acestei instituţii de învăţământ, care a obţinut acordul conducerii pentru amenajarea unui inedit cinematograf în aer liber.

Proiectul este finanţat de biserică şi coordonat de parohul Ioan Ciuntu, iar valoarea sa se ridică la câteva zeci de mii de euro.

Adimistraţia liceului Gheorghe Asachi consideră iniţiativa drept benefică, aşadar s-a declarat de acord cu transmiterea non stop de filme religioase şi materiale corelate, precum interviuri cu personalităţi marcante sau alte noutăţi cu caracter religios.

Singura condiţie impusă se referă la riscurile legate de posibilitatea transformării zonei dedicate proiectului, în loc de organizare a unor manifestaţii politice, situaţie în care, conducerea instituţiei şi-a rezervat dreptul de a cere închiderea cinematografului.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate