Un fotograf moldovean a coborât în inima unui vulcan islandez (Foto)

Fotograful originar din Republica Moldova, Iurie Belegurschi, a coborât în inima vulcanului islandez Thrihnukagigur, pentru a surprinde frumuseţea camerei de magmă. Isprava acestuia nu a fost trecută din vedere de presa europeană  scrie dailymail.co.uk.

Iurie Belegurschi originar din R. Moldova și-a făcut studiile în țara vecină, la Craiova a ajuns urmându-și visul de a face studii liceale și universitare în România. După opt ani de carte românească, a decis să schimbe decorul și s-a înscris la Universitatea de Stat din Islanda.

În ceia ce privește cum se face că a ajuns tocmai în Islanda, Iurie spune că „ Întâmplător. Fosta mea prietenă a venit prima, iar peste un an am urmat-o și eu. Am văzut, mi-a plăcut și am rămas. Între timp, m-am căsătorit și nu regret nicio clipă alegerea făcută. (M-am căsătorit aici, în Islanda, cu o fată din Rusia, căreia îi place foarte mult limba română.)”.

Iurie Belegurschi a coborât 120 de metri în vulcanul adormit care, din fericire, nu a mai erupt de 4 mii de ani. Cu toate astea, niciodată nu se ştie când se trezeşte monstrul islandez.

Vulcanul Thrihnukagigur este singurul din lume unde camera de magmă este accesibilă şi poate fi explorată în siguranţă. Am fost un pic speriat când coboram, dar nu m-am lăsat păgubaş. Nu există indicii că ar erupe în viitorul apropiat, însă niciodată nu ştii cu siguranţă„, spune Iurie, care a coborât într-un coş legat de o macara.

Frumoasele culori de pe pereţii camerei de magmă sunt rezultatele lavei fierbinţi care a fost acolo în urmă cu 4 mii de ani. A fost incredibil”, mai spune fotograful.

      Articole recomandate