Un copil autist suprins de tatăl său în imagini uimitoare (Foto)

Timothy Archibald este fotograf. Fiul acestuia suferă de autism. Atunci cînd a împlinit 5 ani, tatăl a hotărît să își fotografieze copilul, realizînd niște imagini impresionante.

Autismul este o tulburare a creierului care interfera adesea cu abilitatea de a comunica si de a relationa cu cei din jur. Unii copii cu autism sunt pasivi, tacuti si cer putine lucruri parintilor (sau deloc), iar altii extrem de agitati, plang mult, cateodata non-stop, de la ora trezirii din somn. Cei care sufera de autism se opun schimbarii, au dificultati in exprimarea nevoilor si in folosirea gesturilor in locul cuvintelor sau repeta obsesiv anumite cuvinte sau fraze. Ei pot rade sau plange fara vreun motiv intemeiat, preferand sa fie singuri, au dificultati in socializarea cu altii, se ataseaza de obiecte, nu cauta contactul vizual, nu raspund metodelor normale de predare sau se poarta ca si cum ar fi surzi, desi testele pentru auz arata rezultate normale.

După cum spune și Timothy, aceasta a fost o modalitate sinceră de a-și înțelege mai bine fiul și de a se apropia mai mult de el. Deseori nu știi cum să procedezi în asemenea caz, sau ce să faci în momentele dificile. Fotografiile au oferit posibilitatea ca tatăl să vadă o altă latură a copilului. În plus, acesta a dorit să arate lumii întregi lumea în care trăiește fiul său, una bizară și neînțeleasă de mulți.

TimothyArchibald_Eli_1

TimothyArchibald_Eli_2

TimothyArchibald_Eli_3

TimothyArchibald_Eli_4

TimothyArchibald_Eli_5

TimothyArchibald_Eli_6

TimothyArchibald_Eli_7

TimothyArchibald_Eli_8

TimothyArchibald_Eli_9

TimothyArchibald_Eli_10

Screen_Shot_2013-02-28_at_11.55.05_AM_blog

 

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate