Un câine a traversat New York-ul pentru a ajunge la spitalul unde era internat stăpânul său

Un câine din Statele Unite a fost atât de afectat de internarea în spital a stăpânului său, încât a străbătut peste trei kilometri, prin New York, pentru a ajunge la clinica în care acesta se afla pentru a trata o problemă dermatologică.

Potrivit Fox News, citat de Huffington Post, Zander, un husky de şapte ani, ar fi trecut pe sub o parcare aglomerată, pe lângă un curs de apă şi a traversat o şosea cu patru benzi, pentru a ajunge lângă patul de spital al stăpânului său, John Dolan.

Soţia acestuia, Priscilla, susţine că, de la internarea lui John, animalul a scheunat şi a suferit vreme de câteva zile. Acum cinci ani, Zander a fost găsit înfometat şi salvat de către John Dolan.

Zilele trecute, unul dintre angajaţii unităţii spitaliceşti l-a anunţat pe bărbat că Zander se află în faţa spitalului. Stăpânul câinelui spune că nu este deloc surprins de gestul animalului, deoarece ştia cât este de puternică legătura dintre ei doi. “Nu mă miră că a venit. Era abătut de când m-am internat în spital, stătea pe scaunul meu, era agitat şi deprimat. Nevasta mea mi-a zis că arăta foarte supărat”, a declarat pentru jurnaliştii americani stăpânul husky-ului.

Stăpânii susţin că nu l-au dus niciodată pe Zander în acea parte a oraşului şi că nu-şi pot da seama cum a reuşit animalul să strabată un oraş atât de aglomerat precum New York-ul. Cei doi nu copii, dar au trei câini minunaţi, aşa cum chiar ei îi descriu.

 

Câinii din rasa lui Zander au între 200 şi 300 milioane de celule olfactive, dar veterinarii sunt de părere că, uneori, legătura dintre animal şi stăpân depăşeşte limitele biologiei.

      Articole recomandate