Un bebeluş de 4 luni, născut orb, şi-a recăpătat vederea de Crăciun

O familie din Marea Britanie a primit cel mai frumos cadou de Crăciun: fetiţa lor de patru luni, care s-a născut nevăzătoare, a început să vadă după ce a suferit o operaţie de transplant de cornee.

Eva Joyce s-a născut cu o afecţiune rară care nu îi permitea să vadă. Din cauza bolii, corneea era acoperită şi singura soluţie ca bebeluşul să vadă o reprezenta un transplant de cornee.

Părinţii fetei, Harriet şi Matthew, au crezut că micuţa lor va fi nevăzătoare toată viaţa. „Atunci când Eva s-a născut şi în cele din urmă a deschis ochii am observat că erau tulburi. Iniţial nu ne-am dat seama de gravitatea problemei, dar în urma unui control oftalmologic ni s-a spus că fetiţa noastră nu vede. Am fost devastaţi. În primele 24 de ore de la aflarea acestei veşti am crezut că nu va putea vedea toată viaţa”, a declarat mama copilei, în vârstă de 33 de ani.

Medicii de la Spitalul de Copii din Birmingham le-au sugerat părinţilor că singura soluţie pentru copil ar fi un transplant de cornee.

Atunci când avea doar două săptămâni şi jumătate, Eva a fost supusă unei intervenţii chirugicale, unde a beneficiat de un transplant de cornee la ochiul drept. La o lună, bebeluşul a suferit o intervenţie şi la ochiul stâng. Ambele operaţii au fost de succes, iar Eva a devenit cel mai tânăr pacient din Marea Britanie care a suferit o astfel de intervenţie.

Micuţa trebuie să urmeze un tratament medicamentos, pentru a preveni apariţia complicaţiilor. Eva Joyce a petrecut Crăciunul în sânul familiei, alături de părinţii ei şi sora ei mai mare, Jessica, în vârstă de trei ani. „Atunci când a văzut luminile aprinse de Crăciun în casă, ochii Evei s-au luminat”, a mai spus mama fetiţei.

Eva va fi monitorizată de către medicii specialişti până la vârsta de 16 ani.

      Articole recomandate