Un alt primar model: Pavează singur străzi; „N-avem bani pentru muncitori”

Primarul comunei Ghioroc, din județul Arad, România, pavează de o saptamană străzile din localitate, cot la cot cu subalternii săi, pentru că nu are bani în buget pentru ca să angajeze muncitori.


Edilul a declarat că fostul primar a cumpărat pavele pentru a moderniza trotuarele pe patru străzi, însă în bugetul local nu există bani şi pentru plata lucrărilor, scrie Jurnal.md

Ne-ar fi costat 40 de lei metrul pătrat doar manopera, dar avem datorii mai mari decât bugetul pe un an, undeva la 1,4 milioane de lei la un buget de 900 000 de lei. Nu am vrut să facem datorii şi mai mari, dar nici să ţinem depozitate degeaba pavelele cumpărate deja, care au costat peste 70 000 de lei. Singura soluţie a fost să ies eu în stradă să pavez, cu experienţa pe care o am de acasă, că mi-am pus şi eu pavele acum câţiva ani”, a declarat primarul din Ghioroc, Corneliu Popi Morodan, pentru Mediafax.

Primarul și-a chemat în ajutor câțiva subalterni: pe viceprimar şi pe alţi şapte angajați ai primăriei, care au acceptat să lucreze câteva ore pe zi în stradă, cu lopeţi, ciocane şi alte ustensile necesare pentru pavarea trotuarelor.

Autoritățile comunei speră că și localnicii se vor alătura lucrărilor, însă până acum nimeni nu s-a oferit voluntat.

Primarul a spus că echipa sa de funcţionari reuşeşte să paveze 70 de metri de trotuar pe zi, sperând astfel că lucrarea se va finaliza în câteva săptămâni.

Comuna are 4 300 de locuitori, însă până marţi niciunul nu s-a oferit voluntar.

      Articole recomandate