Un adolescent nevăzător, model pentru tinerii din întreaga lume (Foto/Video)

skate

Un adolescent american care practică skateboardingul deşi este orb a uimit întreaga lume datorită talentului şi perseverenţei de care dă dovadă, realatează Daily Mail.

Diagnosticat încă de la naştere cu cancer de retină, Tommy Carroll şi-a pierdut vederea când avea numai doi ani. Cu toate acestea, la vârsta de 10 ani, băiatul a pus pentru prima dată piciorul pe o placa de skateboard, iar de atunci a continuat să exerseze în ciuda deficienţei de care suferă.

Tommy-Carroll-le-skateboarder-aveugle-2

Tot ce fac în skateboarding se bazează pe sunet. În mod permanent mă folosesc de sunetul făcut de roţile plăcii pentru a verifica dacă ceva se află în calea mea şi pentru a mă orienta într-o anumită direcţie”, a povestit Tommy. În ciuda micilor accidente pe care le-a suferit, adolescentul a arătat că este foarte încrezător în sine şi că nu va renunţa la pasiunea lui

Tommy-Carroll-le-skateboarder-aveugle-4

Cred că toată lumea ar trebui să ştie că totul se întâmplă cu un motiv şi că întotdeauna există o cale de a depăşi un obstacol dacă îţi doreşti asta cu adevărat”, a spus Tommy, adăugând că şi părinţii lui îi oferă susţinere în tot ceea ce face.

Tata fost foarte ok. Mama a fost mult mai îngrijorată. Dar dacă mi-am dorit să fac asta, m-a susţinut şi ea”, a mai afirmat băiatul, adăugând însă că au existat şi persoane care nu au avut încredere în şansa lui de reuşită.

blind_skater

Au fost oameni care m-au descurajat. Îmi spuneau „Nu este posibil. Te vei sinucide. Nevăzătorii nu pot să practice skateboardingul. Dar pur şi simplu i-am ignorat”, a mărturisit Tommy.

Student la Northwestern University, băiatul a devenit cunoscut în întreaga lume după ce un filmuleţ de prezentare a fost postat pe internet în urmă cu mai mult timp. 

      Articole recomandate