Ultimatum pentru transportatori: Pasageri doar pe scaune!

După accidentul din această dimineață, din centrul capitalei, subiectul disciplinei șoferilor de microbuze a fost discutat în cadrul unei ședințe a Direcției Transport a primăriei capitalei. La ședință a participat și primarul general, Dorin Chirtoacă, care a înaintat un ultimatum transportatorilor, informează jurnal.md.

Chirtoacă a solicitat ca rândul de scaune din microbuze, care anterior a fost scos, să fie instalat la loc, pasagerii să fie transportați doar pe scaune, șoferii să oprească doar la stații și să fie angajați legal cu salarii oficiale și nu în plic.

Doar după aceasta putem vorbi de un tarif și de 10 lei. Dar eu înapoi de la treaba asta nu dau. Puteți să facețți și greve, orice. Că văd că negocierile și discuțiile nu duc la nimic”, a declarat edilul capitalei.

Totodată, în această dimineață a fost efectuat un control al microbuzelor de pe ruta 110. În urma verificărilor, 22 de microbuze au fost scoase din circulație din cauza lipsei testării tehnice a acestora, lipsei testului narcologic al șoferilor și necorespunderii cauciucurilor microbuzelor și sistemului de iluminat.

Administratorul rutei 110 a fost vag în explicații. „Probabil nu au reușit să treacă testarea pentru că tehnicianul și medicul au fost trimiși de urgență la accidenrtul care s-a produs dimineața”, a spus el.

Potrivit unor administratori de rute, condițiile impuse de primarul capitalei sunt realizabile, dar este necesară o perioadă mai îndelungată pentru aceasta.

Trebuie obișnuiți atât șoferii, cât și călătorii. Totul este posibil la preț real, dar mă întreb dacă acuma călătorii sunt dispuși să achite prețul real. Dacă am merge gradual timp de 2 ani, 4 sau 5 lei, atunci am intra în normalitate”, a explicat unul dintre administratori, Ion Mămăligă.

De asemenea, acesta a menționat că în cazul în care pasagerii vor fi transportați doar pe scaune, în orele de vârf, intervalul de circulație al microbuzelor ar trebui să fie de 20 de secunde.

      Articole recomandate