#UkrainaMakeLove: dragostea pe baricade. Povestea frumoasă de iubire dintre o protestatară și un polițist

Лідія Паньків-ucraina

Poveștile de dragoste nu cunosc limite. Ele încep fără să te aștepți, continuă cu pasiune și unesc două suflete, două destine care mai apoi formează un tot întreg. Din acel moment nu contează cine este ea și cine este el, pentru că dragostea este mai puternică decât orice fel de baricade. 

O astfel de poveste au trăit-o Lidia și Andrei, 2 tineri care la prima vedere nu aveau nimic în comun. Cei de la Daily Mail au vorbit despre istoria celor doi. Lidia Pankiv, 24 de ani și jurnalist de profesie,  era una dintre protestatarii din stradă care luptau împotriva regimului din Ucraina. Andrei, ofițer de poliție, își îndeplinea obligațiunile de serviciu. La un moment Lidia decide să se poziționeze împreună cu alte femei îîntre forțele de ordine și grupul de manifestanți, ca un scut uman care dorea să stopeze violențele.

„Eram aproape de polițiști când m-a sunat o prietenă și m-a rugat să-i gasesc pe cineva care fusese arestat. Pentru ca pe primul telefon nu o auzeam, i-am dictat un alt număr„, povestește jurnalista.

Ceea ce a urmat a fost special. În loc să primească apelul pe care îl aștepta, Lidia a primit un mesaj. Era de la Andrei, unul dintre polițiștii care formau cordonul din fața ei. Acesta nu i-a spus numele lui întreg, pentru că se temea să nu își piardă locul de muncă. În schimb, i-a spus că vrea să se căsătorească cu ea. Explicația a fost una emoționantă. Andrei a văzut-o în față, lipită de apărare și gata să se opună unor bărbați înarmați și s-a îndrăgostit pe loc de ea.

În mesaj Andrei scria:  „Cu toată agitația, mi-am amintit numărul tău de telefon când i l-ai spus prietenei tale. Nici măcar nu știu cum te cheamă. Am stat noaptea cu un scut în fața ta. Când ne-ai oprit să nu mai înaintăm, mi-am dat seama că vreau să mă căsătoresc cu tine. Andrei. Așa s-au cunoscut, iar prima lor întâlnire a fost chiar pe Maidan, printre împușcături și răniți.
Am fost luată prin surprindere de mesaj. Am acceptat să ne întâlnim pentru că mă gândeam că poate îl conving că este de partea greșită a baricadei. Însă când l-am văzut și am început să vorbim, s-a întâmplat să mă îndrăgostesc și eu de el„, spune Lidia.

Ulterior jurnalista a fost invitată la o televiziune locală pentru a vorbi de povestea ei de dragoste. Lidia însă a decis să spună deschis ce crede despre situația din Ucraina. „Probabil ați vrut să auziți cum m-am îndrăgostit de Andrei. Da, e adevărat. Însă este și altă poveste. Povestea despre cum doi dintre cei mai buni prieteni ai mei au fost uciși acolo„, a spus Lidia.

O poveste frumosă de dragoste care a demonstrat că dragostea învinge, indiferent dacă o trăiești acasă sau pe baricade.

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate