Uită de experienţele neplăcute.

Gândeşte pozitiv!

Încearcă să nu vezi doar partea negativă a lucrurilor, foloseşte-ţi toate resursele pentru a căuta soluţii. Vei vedea că, de fapt, orice problemă are o rezolvare.

Detaşează-te!

Când simţi că nu mai e mult şi „explodezi”, trage aer în piept. Îţi vei oferi astfel o clipă în care să reflectezi asupra problemei şi vei evita să reacţionezi exagerat, aşa cum îţi dictează primul impuls.

Conştientizează problema!

Acesta este un pas important în gestionarea unei crize. În momentul în care ştii exact cu ce ai de-a face, vei găsi mai uşor un mod de abordare a problemei. Trebuie însă să fii realist.Analizează la rece gravitatea situaţiei, apoi gândeşte-te ce posibilităţi ai şi de ce ai mai avea nevoie pentru a readuce lucrurile la normal.

Stabileşte-ţi priorităţile!

Fă o listă a obiectivelor pe care ţi-ai propus să le atingi. Astfel vei simţi că deţii controlul asupra problemei şi îţi va fi mai uşor să-i faci faţă. Simplul fapt că încerci prin toate mijloacele pe care le ai la îndemână să găseşti soluţii este de ajuns pentru a-ţi face plinul de energie pozitivă şi pentru a face faţă cu brio situaţiei de criză.

Nu te izola!

În cele mai dificile momente din viaţă, ai tendinţa să te izolezi şi să respingi ajutorul prietenilor. În momentul în care te destăinuieşti unui prieten apropiat, te simţi mai uşurat. În plus, prietenul te poate ajuta să priveşti problema dintr-o altă perspectivă şi, de ce nu, chiar să găseşti cea mai bună soluţie.

      Articole recomandate