Trei zile de doliu pentru Rusia

Trei zile de doliu pentru întreaga Rusie. Un grav accident aviatic, soldat cu moartea a 43 de persoane, s-a produs ieri, la 500 de km de Moscova.

La bordul aeronavei se afla echipa de hochei Lokomotiv Iaroslav care se întrepta către Minsk unde urma să participe la un meci.

Potrivit Ria Novosti, se pare că cauza principală care a produs accidentul este caliatea proastă a combustibilului cu care se alimenta avionul.

“Avionul nu a reuşit să atingă viteza necesară decolării şi a căzut de la mică altitudine pe malul fluviului Volga. Alimentarea avionului cu combustibil de calitate slabă este considerată o cauză prioritară pentru funcţionarea deficitară a motorului”, susţine sursa citată.

Avionul s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Iaroslav la ora 16.00 (15.00, ora Moldovei), luând foc după ce a atins pământul. Martorii au declarat că au auzit două zgomote puternice înaintea accidentului.

Totdată, salvatorii au recuperat toate cele 37 de cadavre, iar medici se luptă pentru a-i menţine în viaţă pe pilotul Aleksandr Sizov şi atacantul Lokomotiv, Aleksandr „Sanya” Galimov.

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a depus, astăzi, flori pe malul Volgăi, la locul accidentului.

Şi susţinătorii echipei de hochei, Locomotiv Iaroslav, au adus flori la patinoarul echipei unde au amplasat un panou în susţinerea hocheistului care se luptă pentru a trăi.

Echipele de intervenţie caută cutiile negre pentru a stabili cauza accidentului aviatic.

      Articole recomandate