Trei resorturi zen pe glob

Zen retreat 

Localizare: insula Kyushu, Japonia
Zen retreat a fost gandit pentru vesticii care vor sa experimenteze viata monahala din Japonia. Inconjurata de o padure de bambus si la zece minute de plaja, aceasta manastire intima este locul ideal pentru a studia Zen.
Conceptul a fost propus de catre Jiho Kongo (profesor de filozofie Zen si meditatie care a calatorit prin America de Nord si Europa – predand aceste arte) si Willow Verkerk. Jiho a dorit sa aduca mai multi vizitatori din Vest la templul lui, asa a luat nastere acest loc.
Daca te duci acolo poti sa vizitezi si alti calugari, alte manastiri. Daca cauti linistea si solitudinea – aici este locul perfect. Din mai pana in septembrie temperaturile sunt destul de ridicate si poti face plaja si baie in apa. Deasemenea in apropiere sunt multe izvoare calde – cele mai multe din Japonia.

Costuri: 1.500 de dolari pe luna incluzand trei mese pe zi la templu, camera si toae cursurile care se predau acolo. Pentru studenti si persoane nevoiase exista si reduceri.

Zen mountain monastery 

Localizare: New York
Este un centru de training unde se ofera lectii Zen pentru toti oamenii de toate varstele si toate religiile. Programele oferite sunt variate, atat pentru practicantii budisti incepatori cat si pentru cei avasati. Se afla unve in munti, muntii Catskill din zona New York-ului.
Pe langa lectiile clasice, aici se ofera si cursuri de kado (aranjarea florilor), avand drept scop realizarea personala.
Dintre programe sunt: introducere in Zen – unul dintre cele mai populare cursuri ale manastirii, urmeaza apoi cursul despre cum sa iti petreci timpul in natura alaturi de familia ta. Programul a fost gandit pentru participantii doritori sa invete bazele campingului si familiarizarea acestora cu salbaticia – vedem mai mult, invatam mai mult si devenim capabili sa impartim descoperirile noastre cu cei din jur.
Ce se mananca aici? Mese vegetariene, dar se serveste si peste – trebuie sa stii ca nu ai voie sa aduci mancare de acasa, animale, radiouri, telefoane, alcool sau droguri. In ceea ce priveste hainele este recomandat sa iti aduci haine pentru meditatie – inchise la culoare, prosop, lanterna, un sac de dormit.

Sidney zen centre 

Localizare: Sidney
Profesorii de aici te vor in vata diferite tehnici de meditatie prin care ve idescoperi intelepciunea interioara si adevarata ta natura. Suna desprin dintr-un film indian, dar dupa o perioada in care ai invatat sa meditezi, de la profesori adevarati vei uita de egoism, ganduri negative, griji si iti vei cultiva mai mult aspiratiile nobile, relaxarea si bucuria interioara.
Si aici exista acel dress code al culorilor inchise si nu in ultimul rand fara blugi stramti, bijuterii, parfum.

      Articole recomandate