Trei bariere comportamentale în calea succesului tău

Există mulți factori contribuie la clădirea unei cariere de succes și a unei vieți personale armonioasă, plină de satisfacții de tot soiul, dar în calea acestora apar deseori bariere neașteptate.

Trei dintre acestea sunt constituite din veritabile capcane comportamentale, care impiedica pur si simplu atingerea obiectivelor de interes major din viata noastra.

Cel putin aceasta este convingerea lui Bernard Marr, un expert in sectorul analizei performantelor, care ne dezvaluie secretele acestor bariere-surpriza, cu scopul de a le exclude din cale indeplinirii proiectelor noastre de orice tip.

1.Incearca sa nu te iei dupa altii

F1

Cei ce pretind ca stapanesc tainele tendintelor intr-un anumit domeniu, nu numai ca bat campii, dar te imping sa le urmezi recomandarile, fara sa iti ofere nici cea mai vaga sustinere de natura statistica sau sa-ti indice vreun rationament logic aflat la baza acestora.

Cele mai mari realizari nu se datoreaza celor ce merg cu turma”, sustine expertul, iar noi stim cu totii ce soarta au turmele in general, desi asta nu ne face sa devenim neaparat un alt soi de turma, ci doar oite cu personalitate.

2.E mai usor sa dai vina pe vecin

F2

Cand o dai in bara, e mai simplu sa dai vina pe vecin, decat sa admiti ca ai gresit, dar psihologia victimei te va transforma incet si sigur, intr-o leguma.

La ce-ti foloseste sa iesi basma curata dand vina pe altul, daca nu ai o solutie viabila la problema in care te-ai varat – iti pierzi timpul cu scuze confuze, in loc sa te concentrezi pe ceea ce este cu adevarat prioritar: rezolvarea.

3.Pornesti la drum de unul singur

Feet on the Beach

Cand alergi de unul singur, e limpede ca vei incheia cursa pe primul loc, dar tot tu vei iesi si pe ultimul – e o iluzie sa-ti imaginezi ca proiectand strategii de capul tau, vei cuceri pozitii neatinse – inconjoara-te de oameni bine pregatiti, alaturi de care poti construi ceva maret, impartasind satisfactia finala cu ei – vei fi surprins ce soi de satisfactie noua dobandesti astfel.

Ei bine, acum sa zicem ca stam bine cu teoria – cele trei bariere din calea propriului succes au fost identificate – mai ramane sa punem in practica recomandarile acestui brav strateg al universului performantelor, care ne doreste succes tuturor!

      Articole recomandate