Transport public gratuit în Estonia si 5 lei pentru călătoria cu microbuzul in Chisinau

Timp in care transportatorii din Chisinau cer majorarea preţului pentru biletul de călătorie de la 5 la 9 lei, locuitorii din capitala Estoniei vor putea călători gratis în transportul public.

Autoritățile din Talin au aprobat programul prin care transportul public devine gratuit din 2013. Singurii care vor trebui să achite prețul călătoriei vor fi turiștii.

Un alt scop al programului este de a oferi oamenilor săraci oportunitatea de a folosi transportul public. Autorii proiectului au menționat că oricum profitul adus de vânzarea biletelor este foarte mic.

În luna martie oamenii au fost chemați la vot pentru ca autoritățile să afle părerea lor despre acest proiect.

Amintim ca transportatorii din Chisinau cer majorarea preţului pentru biletul de călătorie de la 5 la 9 lei. Potrivit șefului direcției transport a primăriei, Adrian Boldurescu, din cele 19 firme private de maxi taxi -14 au depus deja cereri de mărire a costului pentru călătorie.

În acelaș timp, și transportatorii de pe rutele interurbane solicită o majorare a tarifelor cu 50 la sută. În caz contrar aceștea spun că vor fi nevoiţi să-şi sisteze activitatea pentru că nu se mai poate de lucrat în asemenea condiţii.

De cealaltă parte călătorii se arată indignați de cererea șoferilor de maxi taxi, unii dintre ei spun că vor renunța la transportul cu mirobuzul dacă va fi modificat tariful.

      Articole recomandate