Toyota Hilux, tunata pentru expeditii in Antarctica

Modelul Toyota Hilux a fost tunat special de islandezii de la Arctic Trucks, pentru expeditii in Antarctica.

Modelul 6×6 a fost prezentat pe site-ul companiei ArcticTrucks, iar imaginea este aceea a unui tanc special creat pentru a infrunta zapezile. Masina are o capacitate foarte mare de a duce greutate, insa consuma mai putin decat vehiculele similare.

Modelul 6×6 are motor Diesel cu rezervor de 400 de litri pentru autonomie, o cutie de viteze automata cu cinci trepte si roti modificate de 44 de inchi, pentru o mai buna aderenta la zapada.

Cei de la Arctic Trucks au mai creat vehicule speciale pentru zone cu conditii extreme – masinile modificate au mers in Groenlanda, Dubai, dar si la Polul Nord magnetic al Pamantului, in cadrul emisiunii Top Gear.

Arctic Trucks este o divizie desprinsa de filiala Toyota din Islanda, specializata in modificari ale vehiculelor sau in reconstructia totala, in vederea imbunatatii capacitatilor off-road, cu accentul pe fiabilitate.

In 2007, un model Toyota Hilux T38, alaturi de un Toyota Land Cruiser AT38, au mers pana la Polul Nord magnetic, fiind singura expeditie de acest tip.

In 2009, alte doua camionete modificate de Artic Trucks, Hilux AT44, au parcurs o distanta de peste 3.000 de kilometri, la temperaturi de minus 50 de grade Celsius.

      Articole recomandate