Toyota Corolla, VW Golf şi Beetle – cele mai vândute maşini din toate timpurile

Cele mai vândute autoturisme de-a lungul timpului sunt modelele Toyota Corolla, Volkswagen Golf şi Volkswagen Beetle, la nivel global fiind livrate cumulat peste 85 de milioane de unităţi de la începerea producţiei.

Ajuns la a zecea generaţie, modelul Toyota Corolla este maşina cu celemai mari vânzări din toate timpurile . De la lansare, în anul 1966, şi până în luna octombrie 2010, constructorul japonez a vândut peste 36 de milioane de automobile Corolla la nivel mondial.

Reprezentanţii Toyota spun că în ultimii 40 de ani, la fiecare 40 de secunde este vândut un model Corolla. În prezent, maşina din clasa compactă este produsă în uzinele Toyota din 15 ţări.

Din 1974 până la mijlocul anului trecut, Volkswagen a vândut mai mult de 27 de milioane unităţi Golf, ceea ce face ca modelul german, aflat la a şasea generaţie, să se claseze pe locul secund în topul celor mai vândute maşini. Modelul de familie, cunoscut în Statele Unite, Canada şi Mexic şi cu denumirile Rabbit şi Caraibe, a concurat cu fiecare npuă generaţie la competiţia europeană „Car of the Year”, iar în 1992 a câştigat trofeul.

A şesea generaţie Golf este disponibilă în prezent cu cinci versiuni de caroserie.

Un alt model emblematic al germanilor de la Volkswagen este Beetle, vândut în 22,5 milioane de unităţi în perioada 1938 – 2010. Beetle este cel mai longeviv model cu un singur desingn de caroserie. Binecunoscuta „broscuţă”, care ocupă poziţia a treia în topul celor mai vândute maşini, a cunoscut prima restilizare importantă abia după 60 de ani de la intrarea în producţie, în 1998 fiind lansată a doua generaţie a modelului.

Ultima generaţie Beetle a fost prezentată la începutul acestui an şi urmează să fie lansată la vânzare spre sfârşitul anului.

Un alt model de succes este Ford Escort, cu vânzări de aproximativ 20 milioane de unităţi, în ciuda faptului că producţia a încetat în 2003, după 35 de ani de la intrarea in fabricaţie.

Opel Corsa se află la jumătatea Top 10 privind cele mai vândute maşini, cu peste 18 milioane de unităţi livrate la nivel global, din anul 1982. Aflat în prezent la a patra generaţie Corsa a fost comercializat de-a lungul timpului pe unele pieţe sub mai multe denumiri, precum Vauxhall Nova (Marea Britanie) sau Holden Barina (Australia).

În aproape 30 de ani de la lansarea pe piaţă a modelului Civic, compania Honda a vândut aproape 18 de milioane de unităţi în întreaga lume, volum ce plasează automobilul pe locul şase în clasament. Petru anul viitor, japonezii pregătesco nouă generaţie a modelului compact, care va fi diferit în Statele Unite de cel din Europa, pentru acestă piaţă fiind destinată o variantă mai „agresivă”.

Modelul Civic este urmat tot de un autoturism Honda – Accord, cu 16,5 milioane de automobile vândute din 1976 până în prezent. Deşi designul este asemănător, a opta generaţie a modelului este vândută în statele Statele Unite sub o versiune cu dimensiuni mai generoase comparativ cea din Europa sau Japonia.

Almera, Sentra sau Pulsar sunt denumirile diferite date modelului Nissan cu cele mai mari vânzări ale cosntructorului japonez, care a comercializat 16 milioane unităţi din 1966 până acum. A noua generaţie a modelului este programată pentru lansare în toamna acestui an.

În topul celor mai vândute autoturisme de-a lungul timpurilor se află şi Ford Model T, model construit între anii 1908 şi 1927 şi plasat pe poziţia a noua. Astfel, Ford a vândut în 19 ani nu mai puţin de 15,5 milioane de astfel de maşini, sub un singur design de caroserie.

Topul celor mai vândute zece autoturisme este încheiat de Volkswagen Passat, cu 15 milioane de unităţi livrate din 1973 până în prezent.

În top nu a fost inclus modelul Ford F-Series, în ciuda vânzărilor de peste 34,5 milioane de unităţi, întrucât intră în categoria camionetelor.

      Articole recomandate