Topul ţărilor cu cele mai scumpe ţigări, în funcţie de timpul de muncă necesar pentru cumpărarea unui pachet

Muncitorii din India trebuie să lucreze cele mai multe minute pentru un pachet de ţigări, în timp ce în Rusia fumatul este cel mai accesibil raportat la salariul orar, reiese dintr-o cercetare realizată de banca de investiţii Morgan Stanley, preluată de Business Insider.

Analistul băncii americane David Adelman, specializat pe industria tutunului, a întocmit un top mondial cu cel mai accesibil/scump pachet de ţigări, în funcţie de câte minute trebuie să lucreze un muncitor din statul respectiv pentru a-şi cumpăra un pachet. Topul nu se referă la cele mai scumpe pachete de ţigări în valoare absolută, ci la puterea de cumpărare a angajaţilor.

India şi Mexicul sunt cele mai scumpe ţări din acest punct de vedere, unde angajaţii trebuie să muncească 72, respectiv 68 de minute pentru a-şi cumpăra un pachet de ţigări.În Canada, Franţa şi Marea Britanie muncitorii trebuie să muncească circa jumătate de oră pentru un pachet de ţigări.

Fumătorii ruşi şi ucraineni sunt cei mai fericiţi când îşi cumpără ţigări, pentru că trebuie să muncească doar 5, respectiv 10 minute pentru a-şi cumpăra un pachet.

Moldova nu apare în graficul Morgan Stanley.

      Articole recomandate