Topul celor mai spectaculoase cascade din lume. România în fruntea clasamentului (Foto)

casacada bigor

Printre frumuseţile naturii, cascadele ocupă un loc aparte, deoarece acestea sunt de-a dreptul fascinante. Datorită spectacolului pe care îl oferă, cascadele constituie şi puncte de atracţie turistică în cadrul regiunii în care se situează. Astfel, unele cascade apar însemnate pe hărţile turistice.

Site-ul The World Geography a realizată o listă cu cele mai impresionante cascade din lume, iar pe primul loc se află Cascada Bigar, din Caraş-Severin situat la circa 900 km de Chişinău.

Cascada Bigăr, Caraş-Severin, România, este una dintre cele mai spectaculoasedin această ţară, notează sursa citată. Aceasta este unică datorită modului în care apa curge.

Tot aici, turistii care ajung trebuie sa stie ca prin dreptul cascadei trece si paralela 45 care imparte tara in 2 emisfere. Cascada Bigar se afla in pe Valea Minisului, din Muntii Aninei pe drumul dintre Oravita si Bozovici.

Iată care sunt cele mai impresionante cascade din lume :

Cascada Bigăr de pe valea Minişului

Cascada Bigăr, Caraş-Severin, România, este una dintre cele mai spectaculoase din această ţară. Aceasta este unică datorită modului în care apa curge.

Cele mai frumoase cascade (2)

 

Hierve el Agua, Mexic

Cascada Hierve el Agua, din Mexic, are o înălţime cuprinsă între 15 şi 19 metri. Aceasta este o cascadă atipică, deoarece este formată din roci de culoare albă, care imită apa curgătoare.

Hierve el Agua este o formaţiune calcaroasă formată prin scurgerea apelor puternic mineralizate pe pantele abrupte ale dealului, după acelaşi principiu ca în cazul stalactitelor din peşteri. Fenomenul mai este întâlnit într-un singur loc pe glob, în Turcia la Pamukkale.

Cele mai frumoase cascade (5)

 

Baatara Gorge – Liban

Cascada Baatara Gorge, din Liban, se număr şi ea printre cele mai impresionante cascade din lume. Apa cade de la 255 de metri şi se pierde într-o peşteră imensă. Această cascadă a fost descoperită în anul 1952, în regiunea Tannourine.

Cele mai frumoase cascade (1)

 

Svartifoss, Islanda

Cascada Svartifoss, cunoscută şi sub numele de Cascada Neagră, se află în Parcul Naţional Skaftafell din Islanda. Apa se revarsă peste o stâncă de coloane de bazalt hexagonale.

Cele mai frumoase cascade (6)

 

Cascada sângeroasă – Antarctica

Cascada Sângelui a fost descoperită în anul 1911, la baza Gheţarului Taylor, din Antarctica. Culoarea cascadei este una neobişnuită, fapt datorat oxidării apei de la suprfaţă. Astfel, apa are o culoare ruginie.

blood falls

 

Cascadele orizontale – Australia

Cascada Orizontală se află în Golful Talbot, din Australia de Vest. Atunci când o cantitate mare de apă, cauzată de valurile mareice, se scurge prin defileu, apar aşa numitele cascade temporare de o altitudine de până la 5 metri. Deşi se numeşte Cascada Orizontală, aceasta curge în ambele sensuri, deoarece atunci când se schimbă direcţia fluxului de apă se modifică şi cursul cascadei.

Cele mai frumoase cascade (8)

 

Asik-Asik – Filipine

Cascada Asik-Asik, situată în localitatea Alamada, Filipine, are o înălţime de 60 de metri şi o lăţime de 140 de metri. Cascada Asik-Asik este deosebită datorită faptului că pereţii stâncii pe care apa curge sunt acoperiţi cu verdeaţă, fapt ce dă impresia că apa izvorâşte direct din stânci. Apa sa este potabilă. Vizitatorii nu ratează nicio ocazie să bea din această cascadă, mai scrie The World Geography.

Cele mai frumoase cascade (10)

 

Eternal Flame Falls

Cascada Flacăra Eternă, SUA aceasta este situată în statul New York, în Chestnut Ridge Park. Această cascadă are o înălţime de 9 metri, iar în spatele căderii de apă se află o mică grotă, de 1,5 metri, în care pâlpâie în continuu o flacără de 10-20 cm, întreţinută de gazul din subteran.

Cele mai frumoase cascade (11)

 

      Articole recomandate