Topul celor mai aglomerate oraşe din Europa

Varşovia ocupă primul locul în topul oraşelor din Europa cu cel mai aglomerat trafic, potrivit datelor companiei specializată în sisteme de navigaţie TomTom.

Datele cercetării arată că, în medie, o călătorie în Varşovia durează cu 42% mai mult atunci când traficul are valori normale şi cu 89% mai mult dimineaţa când traficul rutier atinge valori maxime, notează site-ul marketwatch.com.

Datele acestui raport, care include doar 31 de oraşe din Europa, arată că în perioda ianaurie-martie 2012 cele mai aglomerate oraşe au fost: Varşovia, cu un grad de congestionare de 42%, urmată de Marsilia (41%), Roma şi Bruxelles (ambele cu 34%), Paris (32%), Dublin (30%), Londra, Stockholm şi Hamburg (27%).

La polul opus se află oraşul Berna din Suedia cu un grad de aglomeraţie de 8%, Valencia din Spania cu 14%, Amsterdam cu 15%, Regiunea Ruhr  de Est – din Germania cu 15%, Madrid cu 16%, Copenhaga – din Danemarca cu 16%, Regiunea Rruhe de Vest – din Germania cu 17%.

De-a lungul anilor, cu ajutorul clienţilor noştri, am pus la punct cea mai mare şi mai corectă bază de date cu privire la timpii de călătorie în întreaga lume. Atunci când combinăm această bază de date cu informaţiile privind traficul în timp real putem să-i redirecţionăm pe conductorii auto pe rute mai rapide”, a declarat Harold Goddijn , directorul de la TomTom.

În calcul au fost luate doar capitalele şi oraşele cu peste 800.000 de locuitori. Bucureştiul şi nici Chişinăul  nu este inclus pe lista celor mai aglomerate oraşe din Europa.

      Articole recomandate