Top 4 beneficii sanatoase ale iubirii

Cunoastem cu toate sentimentul pe care il avem atunci cand iubim si suntem iubite. Insa un partener de viata nu ne ofera doar o stare emotionala implinita si fericita, ci iti poate influenta putenic chiar sanatatea.

Iti stimueaza sistemul imunitar

Potrivit cercetatorilor, cuplurile fericite au un sistem imunitar mult mai functional decat persoanele care nu se afla intr-o relatie. In cadrul unui studiu, s-a demostrat faptul ca partenerii care se angajau intr-un conflict cu o atitudine negativa, aveau o scadere considerabila a sistemului imunitar, in timp ce cuplurile care se cearta intr-un mod iubitor, au un nivel mai ridicat al sistemului imunitar. Cel mai potrivit mod in care sa te certi cu partenerul de viata presupune o buna comunicare. Incearca sa vorbesti cu el, implica-te in totalitate si nu fugi de astfel de discutii. Iti fac bine.

Iti imbunanateste conditia fizica

Nu te grabi sa scapi de abonamentul de sala. Acest sfat este valabil atat timp cat te duci la sala si cu partenerul tau. S-a demonstrat faptul ca persoanele care se antreneaza alaturi de persoana iubita au un randament mult mai ridicat. Aproximativ jumatate din persoanele care se antreneaza singure, renunta la abonament dupa doar un an, in timp ce doua treimi din cuplurile care merg la sala, se tin de program. Mai mult, persoanele care vin la sala alaturi de partenerul lor, se antreneaza mult mai mult. Fie ca e vorba de bucuria de a face sport alaturi de cel drag, fie ca e vorba de dorinta de a-l stimula pe celalalt, cert este ca sportul in doi are mai multe beneficii.

Iti influenteaza durata de viata

Potrivit unui studiu realizat in anul 2004, rata mortalitatii este mult mai scazuta in randul cuplurilor. Acest lucru se poate datora faptului ca oamenii in general sunt mai putin stresati cand se afla intr-o relatie sanatoasa si fericita. Acest lucru inseamna si o viata mai sanatoasa. Mai mult, se pare ca barbatii atunci cand se implica intr-o relatie renunta la anumite obiceiuri daunatoare, cum ar fi bautul si fumatul.

Iubirea este benefica tenulului

Atunci cand viata sentimentala este implinita si nivelul de stres este mai scazut. Acest lucru se datoreaza unui aport mai scazut de cortizol, care intr-o cantitate ridicata produce stres, una dintre cauzele aparitiei acneei.

      Articole recomandate