Top 10 : Care sunt cele mai stresante joburi

Site-ul de joburi careercast.com a realizat un top al celor mai stresante locuri de muncă din SUA, scrie Business Insider.

Criteriile în funcţie de care a fost alcătuit acest top sunt termenele limită, munca în spaţiul public, gradul de risc la care este supusă viaţa unui angajat sau a altor persoane din jurul său, competitivitatea, nivelul de implicare psihică şi condiţiile de mediu.

Iată lista celor mai stresante joburi mai jos:

1. Soldat

Un soldat are diverse responsabilităţi, de la servirea mesei într-o cantină până la un conflict armat, unde trebuie să-şi apere viaţa, iar riscurile asumate sunt uriaşe.

 

2.Pompier

Fie că intră în clădiri în flăcări pentru a salva vieţi, fie că trebuie să stingă incendii, pompierii îţi pun mereu viaţa în pericol pentru a-i salva pe ceilalţi.

 

3. Pilot de avion

Pe lângă faptul că trebuie să trebuie garanteze siguranţa pasagerilor, piloţii avioanelor comerciale trebuie să ajungă întotdeauna la timp, chiar şi atunci când au parte de vreme nefavorabilă.

 

4. General în armată

Functia de general într-o armată este sinonimă cu aceea a unui lider. Ei comandă trupe în timpul operaţiunilor militare şi pe câmpul de luptă, iar nivelul de stres este unul foarte ridicat.

 

5. Ofiţer de poliţie

Rolul unui poliţist este acela de a asigura protecţia cetăţenilor împotriva infracţiunilor şi de a investiga infractorii, ceea ce face din acest job unul deosebit de stresant.

 

6. Coordonator de evenimente

Rolul său este acela de a planifica toate activităţile asociate cu anumite evenimente, ceea ce uneori poate fi foarte stresant.

 

7. Director de relaţii publice

Scopul lor este de a crea şi de a menţine o imagine pozitivă a unei firme pentru public. Deseori, sunt solicitaţi să ţină prezentări sau discursuri, ceea ce implică un nivel ridicat de stres.

 

8. Director executiv la o companie

Dirijează strategiile şi politicile unei companii, trebuie să aibă cunoştiinţe vaste în mai multe domenii şi, în majoritatea cazurilor, are un număr destul de mare de subordonaţi pe care trebuie să-i coordoneze.

 

9. Fotojurnalist

Capturează poveştile prin intermediul camerei, aşa că nu poate rata niciun moment. De multe ori, se află în zone cu un nivel ridicat de risc.

 

10. Şofer de taxi

Condusul într-un oraş aglomerat este destul de dificil, mai ales când nu ştii cu ce clienţi ai de-a face.

 

      Articole recomandate