Top 10 vedete, care reprezintă cu succes Moldova în lume

Astăzi, imaginea pozitivă a Moldovei în lume este creată, în primul rînd, de către artiști talentați și faimoşi. Artişti de acest fel sînt mulţi în țara noastră.

1

Potrivit părerii redacţiei Noi.md, topu-ul celor zece star-uri este următorul:

(4)

Dan Balan –Născut la 6 februarie 1979 la Chișinău. La moment este unul dintre cei mai de succes cîntăreți din Rusia. În acest an, artistul a fost distins cu premiul „Zolotoi grammofon”, pentru piesa „Lişi do utra”. Interpretul a primit titlul de cel mai stilat şi mai sexy cîntăreţ din Rusia. Tot în acest an, Dan, a lansat cîteva hit-uri şi un album nou. Cîntăreţul se află permanent în turnee prin toată lumea.

(6)

Natalia Barbu ‒ Născută la 22 august 1979 în orașul Bălți. Este o interpretă vestită în România, Rusia și Italia. După nașterea primului ei copil Natalia s-a întors cu noi puteri în show business-ul muzical. Cîntecele ei noi au ajuns în topurile chart a diferitor posturi de radio.

(7)

Valentina Naforniţă ‒ Născută la 10 iunie 1987 în oraşul Glodeni. Anul trecut, vocea compatrioatei noastre a fost recunoscută drept cea mai frumoasă din lume. Acest titlu cîntăreaţa de 25 de ani l-a primit la Concursul internațional „BBC Cardiff Singer of the World 2011”.

(12)

Xenia Deli ‒ Are 23 de ani şi este originară din Bender, Xenia Deli, a devenit cel mai faimos model la Hollywood. Ochii ei verzi și asemănarea cu Angelina Jolie i-au adus renume Xeniei în SUA. În prezent frumoasa moldoveancă este reprezentată de o agenţie de prestigiu, care încheie pentru ea contracte în Miami și Los Angeles.

(8)

Angelina Vee ‒ Numele ei adevărat ‒ Angela Vasilcov. Tînăra se bucură de o mare popularitate în America, Europa și Canada. Noul ei videoclip „Ca $ h-out”, realizat împreună cu DJ-iul francez Kylian Mash, se află în top-ul celor zece video finale din Franța (Fun Radio) și Canada (CKOI), chiar din prima săptămînă de la lansare.

(9)

Olga Busuioc ‒ o soprana expresivă, care a ocupat al doilea loc în finala unui prestigios concurs „Operalia” de la Moscova. În prezent, artistei i-a revenit onoarea să colaboreze cu legendarul tenor Placido Domingo. E de remarcat faptul, că în ianuarie 2012, Olga a cîștigat premiul I la categoria „Vocal feminin” a Concursului International de Canto „Francisco Vinas”, de la Barcelona, Spania.

(10)

Zdob şi Zdub ‒ formaţie de rock moldovenească, a evoluat în mai mult de 20 de țări europene, începîd de la cluburile mici şi pînă la festivalurile mari. Zdob şi Zdub a cîntat la deschiderea concertelor unor asemenea vedete de talie internaţională, precum: Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica şi No Smoking Orchestra, Korn, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, Garbage, Fun Lovin’ Criminals și mulţi alţii. Au reprezentat de două ori Moldova la Eurovision.

(11)

Sasha Lopez ‒ interpret şi producător moldovean. A primit discul de aur pentru cel mai mare număr de vînzări digitale a două dintre single-urile sale. Cîntecele, care l-au consacrat ‒”All My People” şi „Week-end se află în top-urile celor mai populare track-uri din Canada. Acum, artistul are toate șansele să obţină un disc de aur în Mexic. Interpretul se află permanent în turnee prin întreaga lume.

1346781745_alexandra-shine-play-that-game-2012-hd-1080p.mkv_snapshot_01.42_2012.09.04_10.52.26

Alexandra Shine ‒ frumoasa dansatoare a decis să-şi înceapă cariera solo şi a lansat primul său single „Play that game”, care s-a bucurat de succes în România și Republica Moldova. În prezent, cîntăreaţa intenţionează să se orienteze şi spre piața muzicală rusă.

Natalia-Gordienko

Natalia Gordienko – Născută la 11 decembrie 1987 la Chișinău. A participat la concursul Eurovision 2006, a devenit Laureată a Concursul „Novaia volna 2007” și „Slaveanskii Bazar 2008”. Acum, melodiile ei se difuzează în toată Ucraina, România și Rusia.

 

      Articole recomandate