Top 10 țări din Europa pe care merită să le vizitezi vara aceasta

1

E vară. Și, ca oricarevară, mergi să vezi lumea. Unii pleacă la mare, alții la munte, ceilalți pur și simplu pleacă. Tu poți combina pe toate trei, plecînd în o călătorie de vis în una din țările europene. Prețul nu este într-atît de pipărat, și efectul scontat merită din plin. Vezi mai jos care sun cele mai bune destinații pe vara aceasta:

1. Franța. Nu ai cum să treci pe lîngă țara dragostei veșnice, și fără să vezi adevăratele tradiții franceze. Luvre, Notre Dame, Turnul Eiffel, Domul Invalizilor, Arcul de Triumf: toate îți sunt cunoscute. Și mai mult, Franța e considerată țara tuturor aromelor, deci ai de unde te inspira.

City-Landscape-Eiffel-Tower-Paris-France

2. Spania. Literatura spaniolă. Bucătăria spaniolă. Fotbalul spaniol. Corida. Și cu asta spui multe despre Spania. Și dacă ai poftă să guști din Jambonul de porciberic sau Paella din Valencia, fugi în Spania.

late-afternoon-Benidorm-Valencia-Spain

3. Croația. Întreaga coastă dalmată se găsește în Croația. Litoraluri de vis. Lume de vis. Poți trece pe la Opatija, una din cele mai mari stațiuni balneare din Europa. Sau plaja Zlatni Rad, una din cele mai frumoase de pe continent.

71411750

4. Italia. Toate drumurile duc la Roma. Și la Milano, Napoli, Torino sau Genova. Este imposibil să o eviți. Aventura italiană îți va rămîne mult timp în sînge. Țara lui Monteverdi, Vivaldi și Raffaelo. Țara în care pizza se intersectează perfect cu un vin de calitate. Țara în care fotbalul încă este un sport de calitate.

venice

5. Austria. Cine a fost în Austria, a  fost și pe la Viena. Iar cine a intrat în Viena, a rămas cu gura căscată. În cel mai pozitiv sens. Pe străzile frumoase îl poți asculta pe Shunert sau Strauss. Și toți cred că au auzit de celebrele plăcinde ‘’Strudel’’. Iar pentru o escapadă turistică, palatul și Grădinile Schönbrunnsunt o recomandare bună.

301_1680_948

 

6. Cehia. O țară care se dezvoltă pe zi ce trece. Este exact locul de care ai nevoie pentru o vacanță de vis. Praga este special în felul ei. Denumită Amsterdam-ul estului, capital te poate surprinde plăcut prin arhitectura specifică și caldă.

446791_prague_praha_praga_czech_chexiya_gorod_most_reka_v_2048x1320_(www.GdeFon.ru)

7. Serbia. Pe lîngă locuri frumoase, aici poți vedea și rămășițe ale culturii Vinca, ale orașului antic Singidunum(Belgradul de astăzi) sau Parcul Național Kopaonic. Propo, Serbia produce 1/3 din producția mondială de zmeură, deci te saturi din plin.

Serbia_Subotica_Humgary_border_northernmost

8. Danemarca. Țara lui Hans Cristian Andersen. Și a lui Caroline Wozniacki. Mai puțin mediatizată la compartimentul touristic. Dar e absolute fenomenală țara. Copenhaga te uimește pe loc prin arhitectură și amploare. Sandwich-urile daneze, denumite și smorrebrod sunt foarte bune, ca și chiftelele din carne tocată frikadellen.

Operaen sett fra luften. Foto: birdseyepix.com/Christopher Hagelund.

 9. Grecia. Comentariile sunt de prisos atunci cînd vorbim de locurile turistice elene.  Bărbații pot vizita muntele Atos, femeile statui zeului Apollo. Delphi, mănăstirile de la Meteora, insule, cultura greacă, tradiții frumoase, fete frumoase.

Greece-Slide1-Santorini

10. Estonia. Iarăși o destinație ceva mai fresh. Dar care merită toată atenția. Universitatea din Tartu este foarte cunoscută. Aici poți să practici, Kiiking, un sport relativ nou și interesant. Tot în Estonia este Arcul Geodezic Struve, una din minunile contemporane. Iar despre Tallin, e cunoscut deja: te poate uimi prin arhitectura specifică.

TartuRaekojaPlats_MeelisLokk

Deci, ai toate motivele ca vara aceasat să faci o călătorie mai lungă, dar frumoasă. Poți vizita, dansa, mînca, juca, și te distra de minune. Și nu e neapărat să fugi peste Ocean. Aici, în Europa, avem locuri extra

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate