Top 10 ştiri despre OZN-uri în 2011. “Adevărul i-ar înebuni pe oameni…”

Huffington Post scrie că 2011 a fost un an bogat în poveşti cu OZN-uri: aproape în fiecare lună lumea a avut ce să comenteze sau de ce să râdă.

Sursa face un clasament al celor mai interesante şi importante 10 poveşti cu OZN-uri publicate în acest an:

10. În aprilie, FBI a creat un site pe care a postat peste 2.000 de documente, multe dintre ele despre extratereştri. Deşi guvernul american a susţinut întotdeauna că OZN-urile nu merită investigate, mai multe documente din anii ’40 arată interesul directorului FBI de atunci, Edgar J. Hoover, în ceea ce priveşte extratereştrii.

9. Un profesor de istorie din Atlanta a obţinut două documente clasificate, din care reiese că fostul preşedinte John F. Kennedy a cerut de la CIA toate documentele legate de extratereştri. De asemenea, el a trimis o scrisoare către NASA, în care şi-a exprimat dorinţa de a coopera cu Uniunea Sovietică în cercetarea spaţiului extraterestru.

8. În iulie, autorităţile din statul New Hampshire au dezvelit o placă comemorativă, pentru a celebra 50 de ani de la „incidentul Betty şi Barney Hill”. Cei doi au susţinut aunci că au fost hipnotizaţi şi răpiţi de extratereştri, fiind duşi într-o navă spaţială circulară şi examinaţi de mai multe „creaturi de culoare gri”.

7. Pe 25 august, History Channel a prezentat un documentar despre OZN-uri, în care un director al Administraţiei Aviatice Federale susţinea că CIA i-a cerut să nu vorbească în public despre extratereştri, pentru că „adevărul i-ar înnebuni pe oameni”.

6. În martie, au fost declasificate 8.500 de pagini de documente britanice despre OZN-uri.Din acestea, aflăm că autorităţile din Regatul Unit s-au opus, în 1978, planului Grenadei de a cere la ONU înfiinţarea unei comisii de studiere a OZN-urilor. De asemenea, tot în 1978, britanicii au organizat o întâlnire cu secretarul general al ONU de atunci, Kurt Waldheim, la care au participat experţi militari, ştiinţifici şi în psihologie. Tema discuţiilor? Civilizaţiile extraterestre.

5. În august, au fost publicate şi alte documente despre OZN-uri, tot în Anglia. Fostul ministru britanic al Apărării, Nick Pope a declarat, atunci, că a făcut parte dintr-un plan al guvernului, menit să ridiculizeze orice relatare despre observarea unui OZN. El a precizat că acum îi pare rău că a fost implicat în aşa ceva.

4. La sfârşitul lui ianuarie, au apărut mai multe filmuleţe cu un posibil OZN care a coborât din cer în Ierusalim (Israel). Deşi clipurile s-au viralizat, mulţi le consideră trucaje, pentru că ar folosi o altă coloană sonoră decât cea originală.

3. O carte apărută în 2011 oferă o perspectivă cu totul nouă asupra incidentului Roswell, din 1947. Autoarea Annie Jacobsen susţine că Stalin l-a angajat pe Josef Mengele, cunoscut drept „îngerul morţii”, să modifice chirurgical copii, astfel încât aceştia să semene cu extratereştrii. Apoi, ar fi înscenat prăbuşirea unui OZN la Roswell, din care au ieşit respectivii copii.

2. În septembrie, Casa Albă a creat pagina „We the people”, unde cetăţenii puteau înscrie petiţii, iar cele votate de cât mai mulţi oameni primeau răspunsuri de la administraţia Obama. Au fost înscrise două petiţii legate de OZN-uri, dar răspunsul Casei Albe a fost dezamăgitor: „Nu există probe că extratereştri ar fi vizitat Pământul”.


1. În octombrie, într-un filmuleţ difuzat de NBC, se puteau observa mai multe „obiecte alungite” în spatele Catedralei St. Louis din New Orleans. Lumea a speculat la început că ar fi vorba despre OZN-uri, însă cameramanul NBC care a filmat imaginile a dezvăluit că a folosit o tehnică specială de filmare, prin care obiectele par să se mişte mult mai repede decât în realitate. Astfel, în imagini nu erau decât nişte banale avioane, notează Huffington Post.

      Articole recomandate