Top 10: Seriale noi din toamna 2012

O veche zicală românească spune că „toamna se numără bobocii”. Ei bine, așa este și în televiziune, cel puțin în ceea ce privește partea cu serialele TV.

Toamna încep de obicei cele mai vizionate seriale și de cele mai multe ori, acesta este momentul ales de televiziuni pentru a le lansa. Toamna aceasta vom avea nu mai puțin de 40 de seriale noi, și acestea doar din partea studiourilor cele mai importante. Din aceste 40 însă probabil doar câteva vor prinde și toamna din 2013. Pe lângă veteranele Modern Family, The Big Bang Theory, Grey’s Anatomy sau How I Meet Your Mother, vom avea parte de numeroase seriale noi cu care se pot delecta în acest an. Printre cele mai așteptate sunt Arrow, Last Resort sau Revolution.

Vă întrebați ce seriale noi puteți viziona ? Aruncați o privire la lista noastră de zece seriale noi care merită verificate. Unele din ele merită cu adevărat. Altele… cel puțin puteți să le oferiți o șansă urmărind episodul pilot.

10. Chicago Fire
Data lansării: 10 octombrie
Distribuție: Jesse Spencer, Taylor Kinney,  Eamonn Walker
Post TV: NBC

Creat de Michael Brandt și Derek Haas, cunoscuți pentru scenariile de la Wanted (2008) și 3:10 to Yuma (2007), Chicago Fire aduce bărbați arătoși, femei superbe care se luptă nu doar cu focul în calitate de pompieri în New York, ci și cu dramele personale. Serialul îl are în centru pe Jesse Spencer sau Dr. Robert Chase din House M.D.

9. The New Normal
Data lansării: 10 septembrie
Distribuție: Justin Bartha, Andrew Rannells Georgia King
Postul TV: NBC

Ryan Murphy, creatorul serialelor Nip/Tuck, Glee și American Horror Story vine cu un sitcom despre o nouă variantă de normalitate atunci când vine vorba de familie. Serialul urmărește povestea unei mame singure care devine surogat pentru un cuplu de gay. Personajele sunt create să reprezinte tipologii astfel încât în cadrul cuplului gay îl vom avea pe Bryan stereotipul bărbatului gay (pasionat de haine și filme clasice) dar și pe pe David, bărbatul gay ce nu pare gay, mai masculin decât toți prietenii săi heterosexuali. Show-ul mai este condimentat de o bunică plină de prejudecăți și de o fetiță de 8 ani cu o sensibilitate ridicată.

8. The Mindy Project
Data lansării: 25 septembrie
Distribuție: Mindy Kaling, Chris Messina Ed Weeks
Postul TV: Fox

The Mindy Project se anunță a fi o comedie interesantă  ce o are în centru pe Mindy Kaling, cunoscută pentru serialul The Office (2005). The Mindy Project este un sitcom despre un chirurg obstetrician de success pe nume Mindy, care este dispusă să își schimbe stilul de viață după ce este arestată de nenumărate ori.

7. Vegas
Data lansării: 25 septembrie 2012
Distribuție: Jason O’Mara, James Russo, Dennis Quaid, Carrie-Anne Moss
Post TV: CBS

Regizorul James Mangold, cunoscut pentru producții ca Girl, Interrupted, Walk the Line, 3:10 to Yuma și care va semna regia noului film Wolverine, invadează și micile ecrane din SUA în acest an cu serialul Vegas. Postul CBS își adaugă în portofoliu, pe lângă serialele criminalistice contemporane, un serial polițist a cărui acțiune este plasată în anii ’60, când Las Vegas-ul era considerat Mecca jocurilor de noroc. Eroul principal este șeriful Ralph Lamb (Dennis Quaid), care merge pe urmele unui gangster nemilos, Vincent Savino (Michael Chicklis). Acesta este debutul lui Dennis Quaid pe micile ecrane. Ținând cont că este creat de regizorul James Mangold și că Nicholas Pileggi (co-scenarist la Goodfellas) se ocupă de script, Vegas are toate ingredientele pentru a intra pe lista celor mai interesante seriale din aceasta toamnă.

6. Go On
Data lansării: 11 septembrie 2012
Distribuție: Matthew Perry, Laura Benanti, Suzy Nakamura, Brett Gelman
Post TV: NBC/Channel 5

Matthew Perry, devenit popular cu rolul lui Chandler din Friends, se întoarce pe micile ecrane cu un nou serial de comedie, „Go on”.  În serial, el este Ryan King, un realizator de emisiuni la radio, cam guraliv și care nu poate trece peste moartea soției sale. Șeful său, Steven (John Cho) îl forțează pe Ryan să intre într-un grup de susținere pentru a obține consiliere. Acolo, Ryan, va da peste terapeuta Lauren Schneider (Laura Benanti), pe care o consideră enervantă și un grup de oameni cu care va fi nevoit să învețe să interacționeze. Serialul este presărat cu mult umor negru și o interpretare spumoasă din partea lui Matthew Perry.

5. Nashville
Data lansării: 10 octombrie 2012
Distributie: Connie Britton, Hayden Panettiere, Charles Esten
Post TV: ABC

Un nou serial muzical se pregătește de lansare. În fruntea starurilor se află Connie Britton (American Horror Story) și Hayden Panettiere (Heroes). Solista de muzică country, Rayna James (Connie Britton) trece printr-o perioadă nefastă în carieră, chiar atunci când necunoscuta solistă pop Juliette Barnes (Hayden Panettiere) devine populară și îi explodează cariera. Cei de la The Insider scriu că episodul pilot oferă unul dintre cele mai bune momente și interpretări muzicale din acest an și că Nashville ar putea surprinde plăcut în acest sezon.

4. Elementary
Data lansării: 27 septembrie
Distribuție: Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn
Postul TV : CBS

Noul serial despre viața și aventurile unui Sherlock Holmes modern, Elementary, speră să speculeze popularitatea din ultimii ani a francizei cu Robert Downey jr, dar și a serialului britanic „Sherlock”, difuzat de BBC, care a devenit un adevărat fenomen în Marea Britanie. Actrița Lucy Liu joacă rolul lui Dr. Watson și este prima femeie care îi dă viață celebrului personaj creat de Conan Doyle. Jonny Lee Miller, fostul soț al Angelinei Jolie joacă rolul celebrului detectiv. Sherlock și Joan Watson vor investiga cazuri criminale în New York, după ce Holmes a€“ fost consultant pentru Scotland Yard a€“ e doborât de dependența de droguri și ajunge la un centru de dezintoxicare din orașul american. Sherlock ajunge să locuiască în Brooklyn, alături de Joan Watson, un fost chirurg, care și-a pierdut licența după moartea unui pacient. Noul serial este scris de Robert Doherty, cunoscut pentru munca la Star Trek Voyager și Tru Calling.

3. Revolution
Data lansării: 17 septembrie 2012
Distributie:  David Lyons, Graham Rogers, Tim Guinee
Post TV: NBC

În mod inexplicabil, planeta rămâne fără curent și tehnologie modernă pentru totdeauna: aceasta este premisa de la care pleacă serialul Revolution, care portretizează o lume apocaliptică. Acțiunea are loc la 15 ani după ce Pământul rămâne fără curent, într-o societate care a fost nevoită să se adapteze la condițiile de după catastrofă, asemănătoare celei  de dinaintea industrializării. Creatorul seriei este Eric Kripke, cel care a creat și celebrul serial Supernatural. Viața unei fetițe este schimbată radical după ce un om al legii îi ucide tatal, despre care se spune că ar fi fost implicat în catastrofă. Acest eveniment brutal o duce pe micuța într-o călătorie periculoasă pentru a descoperi mai multe despre trecut. Episodul pilot este regizat de Jon Favreau (cel care a regizat filmele seriei Iron Man) iar J.J. Abrams este producator.

2. Last Resort
Data lansării: 27 septembrie 2012
Distribuție: Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts
Post TV: ABC

Unul dintre cele mai așteptate seriale in America este Last Resort, care a avut premiera pe micile ecrane din SUA pe 27 septembrie. Creatorii serialului sunt Shawn Ryan, Karl Gajdusek, Ryan fiind cunoscut pentru un alt serial care a cucerit publicul, The Shield. Zap2It l-a numit unul dintre cele mai bune seriale ale toamnei, iar cei de la TV.com au scris despre el:  „cel mai mare compliment pe care îl poate primi un episod pilot este atunci când simți acea dorință arzătoare de a vedea cât mai repede episodul 2”. Last Resort aduce pe micile ecrane o poveste îndrăzneață: Marcus Chaplin (intepretat de Andre Braugher) comandantul unui submarin nuclear, refuză ordinul de a bombarda Pakistanul, până nu primește o confirmare că este ordinul corect. După ce submarinul condus de el este atacat de o altă navă militară americană, Căpitanul  Marcus Chaplin trebuia să ia măsuri extreme pentru a-și proteja echipajul, dar în același timp este nevoit să se lupte cu cei aflați în subordinea sa, care nu sunt de acord cu decizia acestuia. Chaplin, împreună cu echipajul său, se vor refugia pe o insulă unde își declară suveranitatea.

1. Arrow

Data lansării: 10 octombrie 2012
Distribuție: Stephen Amell, Katie Cassidy
Post TV: The CW

Unul dintre cele mai așteptate seriale ale acestui an este fără îndoială Arrow – bazat pe personajul de benzi desenate Green Arrow – care a fost numit de o parte dintre cinefili „cea mai atractivă și puternică poveste a unui super erou de pe micile ecrane”. După ce vara lui 2012 a fost condusă în box-office de filme de supereroi, și micile ecran vor fi invadate de un alt super erou, Arrow. Serialul este produs de Warner Bros și DC Comics. Personajul principal este Oliver Mcqueen, cunscut fanilor din Smallville, care a durat timp de 11 sezoane. După ce naufragiază, playboy-ul miliardar Oliver Queen este dat dispărut și considerat mort, după ce timp de 5 ani nimeni n-a mai auzit nimic de el. Acesta este găsit pe o insulă în Pacific și adus acasă în  Starling City, unde își creează un alte-ego: supereroul Arrow, care speră să lupte contra criminalilor și să își apere familia. Producătorul Marc Guggenheim a explicat că în „Arrow” nu va exista nicio superputere propriu-zisă, și că personajul va avea un set de abilități foarte bine dezvoltate.

+ BONUS
Emily Owens M.D.

Ben and Kate

666 Park Avenue

Hunted

Un articol de Vitalie cu referire la ProCinema, IMDB și KafeDiem

      Articole recomandate