10 locuri din Chișinău unde îndrăgostiții își dau întîlnire. Te iubesc

Chișinău este un oraș fantastic. Aici trăiesc cei mai energici oameni. Și tot acești oameni petrec aici timpul în cele mai diferite moduri. Numai atunci cînd vine vorba să stabilești o întîlnire, locurile rămîn cam aceleași.

Indiferent dacă ești la prima întîlnire sau la a 10-a, lucrurile nu se prea schimbă. Există cîteva locații, regiuni, părți din oraș care sunt cele mai populare atunci cînd vine vorba de întîlniri.

1. Monumentul ‘’Ștefan cel Mare’’, sau pur și simplu: La Ștefan. Probabil cel mai utilizat loc din Chișinău pentru tot genul de întîlniri. Aici vezi cel mai des perechi de tineri, care fără să fie incomodați de ochii bătrînilor ce trec pe alături, se sărută, e cuprind, sau pur și simplu admiră monumentul în toată splendoarea lui.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Parcul Valea Morilor. În primul rînd, atmosfera superbă. Apoi, posibilitatea de a te plimba liniștit în doi în jurul lacului, de a te cufunda în frumusețea naturii sau chiar și de a asculta orăcăitul broscuțelor după orele 19:00. Unii vin chiar să facă sport: cu bicicleta sau aleargă vreo două ture. În rest, merită de privit răsăritul soarelui aici.

b320

3. Parcul Dendrariu. Frumos prin mărime și ce este în această mărime. Aici te poți întinde pe iarbă fericit, sau să mănînci vată sau pop-corn. E utilizat la fel de mult de familii, deși tot perechile de îndrăgostiți îl folosesc cel mai mult. Cel mai interessant e atunci cînd treci de cealaltă jumătate de Dendrariu, mai puțin cunoscută, și ma iliniștită.

Dendrariu.md (1)

4. Parcul ‘’La Izvor’’. Acesta e nemaipomenit păentru că regrupează 3 lucruri cele mai necesare pentru 2 tineri: plimbarea, liniștea și distracția. În dependență ce vrei, sunt locuri pentru frigărui, sau poți da un cerc și să faci o plimbare pe cinste. Mai ales că te poți da și cu barca, în doi, romantic de tot. (Foto de Alexandru Scutelnic)

foto

5. Parcul „Valea Trandafirilor”. De obicei 2 îndrăgostiți își dau aici întîlnire atunci cînd vor să treacă pe la Aventura, să se dea la Roata Dracului și să facă fotografii multe pentru amintire de la 20 metri înălține. Iar apoi să se retragă fericiți în parc la o odihnă de suflet. (Foto de Alexandru Scutelnic)

foto

6. Aleea ‘’Bulevardul Mircea cel Bătrîn de la Ciocana’’. Fie în un capăt, fie în celălalt, fie la mijloc, aleea prezintă un bun mijloc pentru tineri de a se plimba mult timp, pentru o vorbă de suflet sau pur și simplu pentru o ieșire la aer liber.

575913_10150971899762668_1665708296_n

7. Catedrala din Centru. E cel mai bun loc pentru a te plimba, a alunga împreună hulubii, a asculta niște sunete de liturghie și a înțelege că viața e frumoasă în doi.

1012610_471521372934022_93132744_n

8. Mall Dova. Poate cel mai utilizat Mall din Chișinău, întrucît aici vezi tineri de dimineață pînă seara. Fie că merg la un film, la bowling, la cumpărături, la o cafenea de la etajul patru sau pur și simplu să își încarce împreună contul, tinerii își dau aici întîlnire pentru a petrece timpul în modul cel ma fresh. Și asta le place.

552346_3667408043354_839552643_n

9. Megapolis Mall. Uriaș și cu de toate, este un loc de atracție pentru tinerii îndrăgostiți, pentru că pot merge la cel mai iubit loc în zi de vară: piscina. Plus o mie de alte chestii specifice unui Mall. Deci atunci cînd băiatul zice: hai la Megapolis, înseamnă că fata o să aibă o zi frumoasă. Și invers.

1017605_472058312879581_1353545407_n

10. Și nu în cele din urmă, Havuzul din Parcul central. Sau Aleea Clasicilor. Sau ambele. Depinde de dispoziție. De fapt, fiecare pereche își are locul ei aici unde să se întîlnească. Fie lîngă vreun bust, fie la un scaun anume, tinerii sesimt în pielea lor aici.

59293372

Așa că fie e soare afară sau vreme ploioasă, tinerii mereu găsesc locuri minunate pentru a-și petrece timpul. Pentru că sunt îndrăgostiți. Pentru că nu le pasă unde, ci că le pasă că sunt împreună .

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate