Top 10 cele mai scumpe insule artificiale din lume

In goana investitorilor dupa cat mai mult teren pe care pot construi zgarie nori sau centre de relaxare, exista cativa oameni de afaceri care au intuit o nisa mai putin exploatata: insulele artificiale de teren. Iar ofertele sunt cat mai variante, pe fiecare din aceste insule exista hoteluri care ofera fie relaxare, fie sunt adevarate oaze de tehnologie.

1. Insulele Amwaj
Insulele din Bahrain au fost construite in 2006 cu o investitie de 1,5 miliarde de dolari. In plus, sunt singurele insule din zona unde strainii pot detine teren. Casele sunt construite pe marginea oceanului si prevazute cu docuri.

 

 

2. Dubai Palm Jumeriah
Dubai-ul se poate mandri cu cea mai mare insula artificiala din lume care a costat 12 miliarde de dolari. Pentru constructia insulei au fost folosite 94 de metri cubi de nisip si 7 milioane de tone de roca. In acest paradis plutitor au fost fost adusi chiar si 28 de delfini si a fost recreat un recif.

3. Umihotaru
Vazuta din spatiu, insuala Umihotaru, arata ca o limba de pamant care se intinde de-a lungul golfului Tokyo pana in mijlocului apei. De acolo, masinile intra intr-un tunel care face legatura cu insula.

4. Harbor Island
Insula Harbor a fost intr-un timp cea mai mare din lume. Ea are 395 de acri si pentru constructia ei au fost folosite 24 de milioane de metri cubi de nisip si pamant. Spre deosebire de oazele de lux artificiale create pana acum, ea este in principal un port industrial.

5. Insula plutitoare
Artistul new yorkez Vito Acconci este cel a creat insula plutitoare in forma de scoica pe raul Mur din Graz, Austria. In interiorul insulei a fost construita o cafenea, iar partea superioara poate fi folosita drept un amfiteatru.

6. Insula The World din Dubai
Ea fost gandita drept o insula privata pentru celebritatile care aveau nevoie de intimitate. Ca sa ajungi in acest rai plutitor ai nevoie de masina, elicopter sau barca. Constructia ei a inceput in 2003, insa criza financiara le-a dat planurile investitorilor peste cap. Problema este ca insula incepe sa se scufunde.

7. Insulele Uros
Tribul Uros traieste pe insule plutitoare la granita dintre Peru si Bolivia. Iar insula lor este realizata integral din stuf.

8 Insula Spiral Island din Mexic
Aceasta a fost construita de artistul britanic Richard Sowa din sticle de plastic aruncate pe coastra de est a Mexicului.

9. Insula Peberholm
Peberholm este un tunel care leaga Danemarca de Suedia. Are o lungime totala de peste 16 kilometri de cai ferate si autostrada.

10 Thilafushi
Insulele Maldive sunt un paradis tropical in Oceanul Indian, un arhipeleag de 1.200 de insule de corali. In schimb, insulele Thilafushi sunt cel mai murdar secretar al acestora, la propriu. Si asta pentru ca insula plutitoare artificiala a fost construita pentru rezolvarea problemelor legate de deseurile din capitala insulelor Maldive, Male, potrivit celor de la The Guardin.
Insula are 50 de hectare si aici sunt peste 30 de fabrici si locuinte pentru imigranti care traiesc printre gunoaie.

      Articole recomandate