Top 10 cele mai periculoase clădiri din lume (Foto)

top 10

S-au creat foarte multe top-uri cu cele mai frumoase orase, cladiri, peisaje, din lume. Dar cum arata un top cu 10 cele mai periculoase cladiri din lume, le-ai vizita?

1. Hanging Temple, China

Hanging Temple este situat pe o stâncă la înălţimea de aproximativ 75 de metri de mare, pe Muntele din provincia Shanxi. Designul a fost construit în timpul dinastiei Wei de Nord (386-557), și are o istorie de peste 1.400 de ani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2. Castelul Lichtenstein, Germania

Castelul Lichtenstein este situat pe o stâncă din Baden-Wurttemberg, Germania, la o altitudine de 817 de metri. Acesta a fost reconstruit de William Duce de Urach, în anii 1840-1842 după ce vechiul castel s-a prăbușit fiind deteriorat în timpul războiului din 1311.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

3. Takasugi, Japonia

Takasugi se traduce „ceaiul construit prea înalt.” Acesta este situat în Nagano, Japonia, pe crengile a doi castani. Arhitectul Terunobo Fujimori a proiectat și a construit această casuţă pentru uz propriu.

Celemai periculoase cladiri (3)
4. Astra Tower, Germania

Construit la mijlocul secolului al 13-lea-, turnul bisericii din Hamburg, Germania are o turlă de 27.43 metri înălțime, realizată din lemn de stejar, care a fost adăugată la structura construcţiei în 1450. De atunci, a început să se încline turla din cauza umidității.

Celemai periculoase cladiri (4)

 

5. Sutyagin House, Rusia

Sutyagin a fost o casă din lemn, construită de omul de afaceri rus Nikolai Petrovich Sutyagin timp de 15 ani, începând cu 1992. În 2008, o parte din ea a fost demolată de către autoritățile locale deoarece prezenta pericol de incediu. Celelalte patru etaje au ars la 6 mai 2012.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

6. Puerta de Europa, Spania

Hotelul este situat în Madrid, Spania, și are o structură compusă din două turnuri înclinate identice. Structura a fost construită între 1989 și 1996 ca un proiect comun între 2 firme de arhitectură, una americană și alta spaniolă. Fiecare clădire are 26 de etaje și o înălțime de 114 de metri, cu o pantă de 15 grade.

Celemai periculoase cladiri (6)

 

7. Meteora, Grecia

Meteora este unul dintre cele mai mari complexe ale mănăstiri ortodoxe din Grecia. Anul locul acesta este vizitat de sute sau chiar mii de turisti din in intreaga lume.

Celemai periculoase cladiri (8)

 

 

 

8. Garden City WoZoCo, Țările de Jos

Construit între 1994 și 1997, WoZoCo a fost o casă privată de peste 55 de ani. Planul inițial a fost limitat de numărul de apartamente, de 87 de unități într-un singur bloc. Cu toate acestea, cererea a ridicat numărul la 100. Astfel s-au construit 13 unități suplimentare care au fost atașate la partea din față a structurii principale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

9. Turnul din Pisa, Italia

Turnul din Pisa este clopotnița catedralei din orasul italian Pisa, devenit faimos datorită balansării sale neintenționate la o parte. Lucrările de construcție a turnului au început în 1173. Cinci sau șase ani mai târziu, turnul a început să se încline spre sud-est. În acest moment, turnul cu o greutate de 16.000 de tone devine din ce în ce mai periculos.

PENTAX Image

 

 

10. Capital Gate, Emiratele Arabe Unite

Capital Gate este un zgârie-nori din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Acesta a fost proiectat pe o pantă de 18 de grade spre vest, care este de aproape cinci ori mai mare decât panta Turnului Înclinat. Acesta are o înălțime de 160 de metri și 35 de etaje.

Celemai periculoase cladiri (11)

 

      Articole recomandate