Top 10: Cele mai frumoase destinații pentru o vacanță de vis în 2013

1

Cu toții ne dorim vacanțe cît mai plăcute, în care sa ne relaxam și să vedem locuri unice. De aceea, am putea să uităm pentru o clipă de „nicăieri nu-i mai bine ca acasă” şi să ne luăm zborul spre lumi noi şi fascinante. 

Cele mai frumoase locuri pentru vacanță au fost votate de cititorii site-ul de turism TripAvisor.com, care au desemnat cele mai tari destinații în 2013.

Vezi mai jos lista cu  locurile unde vom putea petrece vacanța de vis în 2013:

1.Paris, Franta. Numar anual de turisti: 42 milioane. Puncte de atractie  : Muzeul Luvru, Catedrala Notre-Dame, Turnul Eiffel. Nu ar trebui ratate nici marile bulevarde, intesate cu bistro-uri si cafenele.

2. New York, SUA. Numar anual de turisti: 47 milioane. Puncte de atractie: Empire State Building, Statuia Libertatii, Central Park, Muzeul Metropolitan de Arta, bibliotecile din oras, restaurantele din Upper West Side si Grand Central Station.

3. Londra, Anglia. Numar anual de turisti: 15,3 mil. Puncte de atractie: Palatul Buckingham, London Eye, Sherlock Holmes, Madame Tussauds. Impatimitii de cumparaturi pot trece pragul magazinelor de pe Oxford Street sau savura o ceasca de ceai la Harrods.

4. Roma, Italia. Numar anual de turisti: 7-10 milioane. Puncte de atractie: Fontana di Trevi, Colosseumul, Panteonul si Vaticanul. Gurmanzilor li se recomanda bucataria locala, cu celebrele paste si pizza.

5. Barcelona, Spania. Numar anual de turisti: 7 milioane. Puncte de atractie: Sagrada Familia, Stadionul Camp Nou si Muzeul National de Arta al Cataloniei. Arhitectul Antoni Gaudi a realizat design-ul mai multor cladiri din oras.

6. Venetia, Italia. Numar anual de turisti: 7,5 milioane. Puncte de atractie: plimbare cu gondola pe Canal Grande, Piata San Marco. Nu ar trebui ratate nici spectacolele de opera sau galeriile de arta.

7. San Francisco, California. Numar anual de turisti: 16,5 milioane. Puncte de atractie: Golden Gate, insula Alcatraz si cartierul chinezesc. Orasul e cunoscut pentru combinatia dintre arhitectura moderna si cea victoriana si tramvaiele pe cablu.

8. Florenta, Italia. Numar anual de turisti: 10 milioane. Puncte de atractie: Palatul Medici, Galeria Uffizi, Academia de Arta, Ponte Vecchio, Domul Santa Maria del Fiore si Piata Michelangelo.Locul e renumit pentru galeriile de arta si bucataria toscana.

9. Praga, Cehia. Numar anual de turisti: 5,2 milioane. Puncte de atractie: Castelul Praga, Piata Orasului Vechi si Ceasul Astronomic. Dupa ce au facut turul stradutelor boeme, turistii se pot delecta cu cele mai bune vinuri in tavernele locale.

10. Sydney, Australia. Numar anual de turisti: 9,7 milioane. Puncte de atractie: Sydney Opera House, Harbour Bridge si Tower Eye. Alte obiective de bifat ar trebui sa fie Gradinile botanice regale, Luna Park si plajele din oras.

Citește și : 10 motive să călătorești mai mult în 2013

      Articole recomandate