Top 10: Cei mai bine plătiți DJ din lume din 2012

Muzica electronica a dezvoltat o noua specie de milionari, botezati de Forbes „regii cash-ului electronic”.


De unde provine majoritatea remuneratiilor? In principal, din pretul exagerat al biletelor de intrare in cluburi care poate ajunge si la cateva sute de dolari.

De altfel, spre deosebire de trupele rock sau starurile pop, costurile concertelor sunt extrem de mici, fiind nevoie doar de un stick USB, casti si laptop. Conform revistei forbes am realizat un clasament cu cei m ai bine platiti DJ din anul curent:

10. Avicii – 7 milioane de euro

Are doar 22 de ani si face ravagii cu un stick USB si o pereche buna de casti. Anul acesta a castigat premiul Grammy pentru cel mai bun „dance single” si a dominat festivalul muzical „Lollapalooza” din Chicago.

9. Afrojack – 9 milioane de euro

Descarca aici Programul Special de Alerta Manager.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Stirile Relevante ale Momentului! …clic aici
Olandezul Nick van de Wall detine casa de discuri „Wall Recordings” si s-a remarcat prin hituri ca „Give me everything” si contributii ca cea din piesa lui Beyonce, „Run the world (girls)”.

8. Kaskade – 10milioane de euro

Are 41 de ani si 125 de spectacole la activ in ultimul an. DJ-ul s-a facut remarcat la sfarsitul anului 2008 – inceputul lui 2009 alaturi de Deadmau5 si Wlfgang Gartner.

7. DJ Pauly D – 11 milioane de euro

Paul DelVecchio este protagonistul show-ului american Jersey Show, dar face bani si din cele 100 de concerte anuale. Pentru o noapte ca DJ in diverse cluburi, petreceri sau deschideri de spectacole primeste 40.000 de dolari.

6. Deadmau5 – 11,5 milioane de euro

Joel Thomas Zimmerman este cunoscut ca DJ cu masca Mickey Mouse. In 2009 a fost cel mai bine vandut artist de pe Beatport cu piesele „Not exactly”, „Faxing Berlin” si „Ghosts’n’Stuff”.

5. Steve Aoki – 12 milioane de euro

Fata de alti DJ, castiga mai putini bani pentru un spectacol, dar concerteaza cel mai mult, peste 200 de zile pe an. Este fondatorul „Dim Mak Records” si detine compania „Deckstar” cu DJ AM. De asemena, este mostenitorul averii tatalui sau, proprietarul lantului de restaurante „Benihana”.

4. David Guetta – 13,5 milioane de euro

Francezul participa la nenumarate festivale muzicale si s-a lansat cu albumul „Nothing but the beat”, primind sponsorizare de la compania HP pentru prezentarea realizata tehnologiei TocuhPad.

3. Swedish House Mafia – 14 milioane de euro

Este un trio suedez format din DJ-ii Axwell, Steve Angello si Sebastian Ingrosso. Biletele la spectacolele pe care le sustin se vand cu sute de dolari.

2. Skrillex – 15 milioane de euro

Pana la 24 de ani, varsta pe care o are in prezent, a castigat cinci premii Grammy. „Ascult muzica electronica de cand aveam 12 ani. chiar si atunci cand cantam in formatii rock cochetam cu ea”, spune artistul.

1. Tiesto – 22 milioane de euro

Olandezul Tijs Michiel Verwest castiga pentru o noapte de concert aproape 250.000 de dolari. Este primul DJ din istorie care a prestat live pe scena Jocurilor Olimpice de la Atena, din 2004. La 43 de ani are propria casa de discuri, „Black Hole Recordings”.

 

      Articole recomandate