Toamna întârzie până săptămâna viitoare

Toamna vine abia de săptămâna viitoare,până atunci, chiar dacă noaptea şi dimineaţa e mai rece, ziua temperaturile sunt mai mari. Prognoza arată că cel mai cald va miercuri şi joi, când la amiază maximele ating 30 de grade.

„Primele schimbări apar vineri seara, când încep ploile în Vestul ţării. Sâmbăta şi duminica viitoare, va ploua mai mult în Vestul, Centrul şi Nordul teritoriului, iar temperaturile vor fi sub cele normale, adică sub 20 de grade Celsius. Putem spune că toamna autentică vine de săptămâna viitoare”, spune Teodora Cumpănaşu, meteorologul de serviciu.

Explicaţia pentru temperaturile ridicate de acum este că ţara noastră se află sub influenţa unui câmp de presiune atmosferică ridicată. Ceea ce face ca în continuare vremea să fie frumoasă, însorită şi excesiv de caldă. Temperaturile maximele se vor situa între 17 şi 26 de grade cel mult.

În Capitală, vremea va continua să fie însorită, cu 23 de grade la amiază. Miercuri va fi cel mai cald în Capitală, cu 28 de grad, peste temperatura normală de octombrie.

În următoarele trei zile, vremea se menţine frumoasă în vest, nord şi centru, cu cer senin şi câţiva nori

      Articole recomandate