The Mask – noul virus informatic face ravagii în mediul online

hacker

Se numește „The Mask” și este un nou virus informatic, deosebit de periculos, căruia i-au căzut deja victimă, computerele guvernamentale din circa 31 de țări.

Războiul cibernetic, silențios, dar cu atât mai devastator, continuă să facă ravagii în lume, afectând obiective industriale, instituții financiare sau strategice, structuri nevralgice ale economiilor statelor vizate, fără să dea semne de oboseală.

The Mask” este cea mai recentă armă cibernetică, ale cărei tentacule s-au strecurat până la nivelul rețelelor informatice aparținând guvernelor a 31 de țări, furând informații prețioase și nu în ultimul rând, deturnând importante resurse financiare.

F1

Experții laboratoarelor Kaspersky avertizează utilizatorii în legătura cu gradul de complexitate al acestui virus, capabil să infecteze dispozitivele mobile, indiferent de sistemul de operare pe care acestea se bazează.

Printre obiectivele care au fost atacate de acest malware, se numără instituții strategice și organizații importante din Franța, Germania, China și SUA, fără a se limita însă la marile puteri economice ale lumii, ci extinzându-se și în alte state, cu economii mai puțin dezvoltate.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate