Testul lui Woll Bowen: vei putea rezista 21 de zile?

În 2006, Will Bowen a elaborat un experiment simplu: îmbraci o brățară violetă pe mînă și o porți timp de 21 de zile, în care nu te mai plîngi pe tot ceea ce te înconjoară, nu mai bîrfești și încetezi să-ți vociferezi nemulțumirile.

Dacă totuși în acest interval de 21 de zile te-au invadat gîndurile negative și le-ai dat frîu liber – îmbraci brățara pe altă mînă și începi experimentul de la capăt, pînă cînd nu se vor scurge 21 de zile.

Viața oamenilor ce au purtat brățara s-a schimbat radical.

Psihologii susțin că culoarea violetă simbolizează înțelepciunea, iar pentru a întări poziția unei noi deprinderi în subconștient e nevoie de 21 de zile.

Deseori întîlnim afirmația: “Dacă vrei să-ți schimbi viața, schimbă modul în care gîndești.” Nu te mai complica cu lucruri ce nu sînt relevante, nu mai spăla oasele altora, nu te mai compara cu altcineva și nu te mai plînge pe nimicuri.

Nu pare a fi atît de dificil.

Mai mult ca atît, unii oameni consideră că ei generează doar gînduri și emoții pozitive. Pentru cei dornici de a verifica acest lucru și pentru acei care nu sînt mulțumiți de starea lor emoțională, Will Bowen a înaintat ideea brățării violete, care trebuie purtată 21 de zile fără orice fel de plîngeri. Însuși autorului acestei teorii i-a reușit experimentul doar după 3 luni de zile, în timp ce altor persoane le ia circa 5-6 luni pentru a ajunge la rezultat.

În primele săptămîni, experimentul începe din nou a cîte 10-20 de ori pe zi, schimbînd brățara de pe o mînă pe alta din neputiința de a te abține de la gînduri negative,apoi procesul evoluează pînă la o schimbare pe zi. După cîteva luni, unora le reușește să mențină brățara pe o mînă mai mult decît o săptămînă. Această idee s-a adeverit a fi întratît de productivă, încît a fost susținută de milioane de oameni din toată lumea.

Oamenii ce acceptă această provocare încep să observe cu mult mai multe aspecte pozitive în propria persoană și în tot ce-i înconjoară, încep să vadă lumea cu alți ochi decît înainte. Unii afirmă că li s-au deschis ochii spre o altă viziune a existenței: se pare ca lumea în care trăim nu e întratît de sumbră, iar o mulțime de lucruri și evenimente pozitive levitează în jurul nostru zilnic.

O dată cu timpul, devine cu mult mai ușor să observăm aspectele multicolore ale existenței noastre, iar lumea se ameliorează de nerecunoscut.

Yupi!

Hai să fim prieteni

Cu fiecare like noi devenim mai buni

Abonează-te!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi vom avea grijă să primești cele mai bune articole de pe Yupi.md

      Articole recomandate