Testele la examenul clasei a 9-a au apărut pe internet

1

Elevii clasei a IX-a au reuşit din nou să treacă de supravegherea vigilentă a profesorilor. La nicio oră de la începerea examenului de limba română, testele au apărut deja pe internet, informează protv.md. 

Potrivit adevarul.ro, Minsterul Educaţiei spune că va veni cu o reacţie mai târziu, dacă va fi cazul. Precizăm că în timpul examenului la matematică, testele au apărut peste o oră pe o reţea de socializare. Elevii au avut posibilitatea să discute on-line, iar cineva de acasă rezolva proba la matematică şi o plasa pe site.

Oficialii de la Educaţie au dat vina pe lipsa de vigilenţă din partea observatorilor şi că testele au apărut după deschiderea plicurilor şi speră totuşi că în majoritatea centrelor de examen s-a respectat metodologia şi au solicitat organelor abilitate să investigheze sursa acestor exemple de răspunsuri şi rezolvări.

Nu s-au lăsat mai prejos nici absolvenţii de liceu, care peste jumătate de oră de la începerea examenului de la limba de studiu, au plasat testele pe reţelele de socializare.

646x404

646x404 (1)

      Articole recomandate