Testele la BAC, copiate din Internet, vor fi anulate

Reţelele de socializare care vehiculează răspunsuri la examenele de profil: matematică şi istorie sînt atent monitorizate de către colaboratorii Ministerului Educaţiei şi ai Agenţiei de Evaluare şi Examinare, se spune într-un comunicat de presă al ministerului.

Acest fapt a fost comunicat, în dimineaţa probei de evaluare, de către directorul Agenţiei de Evaluare şi Examinare, Adrian Ghicov, în mesajul public transmis de postul Naţional de Radio. “ Agenţia de evaluare şi examinare avetizează candidaţii că ar putea să rişte eliminarea lucrărilor din procedura de verificare. În cazul în care se va dovedi că aceste lucrări conţin răspunsuri identice cu cele vehiculate, în ziua examenului, pe reţelele de socializare», a menţionat Directorul Agenţiei de Evaluare şi Examinare.

Pînă în acest moment, au fost colectate şi sintetizate deja sute de «mostre». Ele vor permite Comisiei Naţionale de Examene să anuleze rezultatele candidaţilor care le-au preluat în lucrările lor . Autorii lucrărilor copiate vor avea dreptul de a susţine examenul respectiv abia în sesiunea 2013, a afirmat Adrian Ghicov.

      Articole recomandate