Terra va avea mai multe telefoane mobile decât locuitori

Un raport al World Bank arată că numărul telefoanelor mobile existente în întreaga lume a atins cifra de 6 miliarde şi este în creştere.

În curând, numărul acestor gadgeturi vor depăşi numărul locuitorilor de pe Terra. Numai în China, în luna decembrie 2011, numărul abonamentelor atinsese pragul de 1 miliard!

În urmă cu 12 ani, în lume se regăseau mai puţin de un miliard de telefoane mobile, în timp ce astăzi trei sferturi din populaţia globului are acces la telefon mobil. În majoritatea ţărilor este un lucru obişnuit ca o persoană să deţină mai mult de o cartelă SIM.

Deşi este folosit în principal la comunicarea verbală, de pe telefonul mobil se dau aproape la secundă câte un SMS. Doar în 2010 s-au înregistrat 5 trilioane de SMS-uri trimise.

Este un lucru normal ca tânăra generaţie să se afle printre primii cumpărători ale acestui gadget. Cei cu vârsta sub 15 ani, ce folosesc telefonul mobil, reprezintă 29% din populaţia cu venituri mici şi mijlocii, în comparaţie cu 17%, care au venituri ridicate.

Raportul World Bank mai arată că tehnologia se extinde rapid, preţurile telefoanelor mobile tind să scadă, reţelele îşi dublează lăţimea de bandă la fiecare 18 luni, în zonele rurale. Acest lucru înseamnă un mai bun acces la internet şi viteze mai mari de download.

      Articole recomandate