Teren de golf plutitor în valoare de 500 milioane de dolari (Foto)

Insulele Maldive urmează să construiescă un teren de golf gigantic. Terenul de golf se va întinde pe suprafața unor 3 insule, care vor comunica între ele printr-un tunel subteran. Insulele vor găzdui 27 de găuri, dar și circa 200 de vile, două hoteluri de lux, un acvariu imens subacvatic, unde se va afla și un club, la care se va ajunge coborând cu un lift din sticlă, investiția totală ajungând la 320 de milioane de lire sterline, conform Forbes.

Proiectul va fi realizat de compania Dutch Docklands, specializată în realizarea de astfel de construcții plutitoare. Compania a mai construit insule plutitoare pentru închisori și locuințe. Insulele artificiale care vor compune terenul de golf vor fi construite în India sau Orientul Mijlociu, unde costurile sunt mai mici, urmând apoi să fie transportate în Maldive.

Terenul The Royal Indian Ocean Club se va aflaƒ la o distanță de 5 minute de mers cu barca cu motor de capitala Male. Întregul complex va fi alimentat cu energie solară, ceea ce Maldive are din plin, aflându-se aproape de ecuator. Amenajarea terenului de golf și construcțiile vor începe anul acesta, însă terenul va fi gata abia către sfârșitul lui 2013, inaugurarea sa urmând să fie făcută abia în 2015.

      Articole recomandate