Temuta cometa Elenin trece duminica pe langa Terra – Suntem amenintati?

De ceva vreme o teorie a conspiratiei castiga din ce in ce mai mult teren, respectiv ca o cometa, Elenin, va aduce si sfarsitul lumii. Duminica aflam pe pielea noastra veridicitatea acestei teorii, deoarece Elenin, sau ce-a mai ramas din ea, trece pe langa Terra la o distanta de doar 35,4 milioane de kilometri.

Cometa a inceput sa se dezintegreze inca din august, dupa ce a trecut printr-o furtuna solara si, ulterior, pe langa Soare, in septembrie, pierzandu-si mare parte din masa constand in special din gheata si praf stelar, relateaza CBS News, care citeaza Space.com. Aceste ramasite ale cometei vor mai trece pe langa Pamant peste alti 12.000 de ani.

„E dificil si sa o mai gasesti, asa ca probabil este moarta si dusa”, declara astronomul Don Yeomans, din cadrul Jet Propulsion Laboratory de la NASA.

Teoriile vehiculate mai ales in mediul online legau Elenin de Apocalipsa, acesta urmand sa starneasca seisme masive si tsunami-uri. O alta teorie spunea ca Elenin nici macar nu e o cometa, ci o planeta numita Nibiru, ce va aduce sfarsitul Pamantului. Multi spun chiar ca Elenin nu e decat prescurtarea de la „Extinction-Level Event: Nibiru Is Nigh”.

Aceste teorii nu sunt decat un non-sens, declara Yeomans, care este de parere ca Elenin nu este decat o cometa de mana a doua, o cometa care nu ar fi trebuit sa iasa cu nimic in evidenta. „Nici macar nu e una stralucitoare”, a declarat el, pentru Space.com.

Elenin nu este singurul obiect ceresc care trece atat de aproape de Pamant. Asteroidul 2009 TMB, de marimea unui autobuz, va trece si el pe langa Terra luni dimineata, si in acesta punandu-si nadejdea adeptii teoriilor leagate de Apocalipsa.

      Articole recomandate