TeeVee

   
Mi-am pus mancare la incalzit, curentul s-a intrerupt, iar pana cand bucataria va lua foc am sa descriu o chestie care ma roade la unghii…reportajele celor de pe/din “canalele” de tembeliziune.

E adevarat ca majoritatatea difuzarilor contin numai crime, omoruri, relatii incestuoase intre oameni si intre animale, violuri de iti sar chilotii de pe tine si vedete fara de care creierul nostru nu ar fi fost atat de murat ca acum.

Dar eu nu ma gandesc la aceste lucruri, in totalitate, pentru ca astfel de evenimente fac din aceasta tara un loc turistic demn. Nu exista oras, comuna, boschete in care sa nu existe astfel de incidente; in afara de Amsterdam, acolo e anormal sa fi normal.

Ce ma deranjeaza este modul in care sunt facute reportajele; nu exista niciun mesaj transmis, doar o relatare scurta si exagerata a ceea ce s-a intamplat. Nu veti auzi nimic de genul: “Sa nu bagati mainile in priza in timp ce mama voastra va calca hainele, s-ar putea sa va curentati…”. Niste maimute antrenate in arta nepasarii si lacomiei, in cautare numai de necaz si tristete.

Un tata si-a pierdut fiul in urma unui viol cu o grebla sud-africana. Si care este prima intrebare adresata?
”Cum va simtiti?”
Omul se simte in stare sa urce munti, sa boteze copii orfani, sa participe la actiuni de binefacere…cum maica ta crezi ca s-ar simti un astfel de om?

Intrebari precum:
Ce v-a determinat sa ii infigeti degetul in fund?
Dumneavoastra sunteti ruda cu cainele?
Aveati la dumneavoastra guma de mestecat cand sotia a nascut?  – fac din investigatii niste acte de circ in care victima jongleaza cu mainile un  set de cutite unse cu untura si ulei.

Poate intr-o zi, vom avea clor in loc de creier, iar cand un membru al familiei ar intra pe usa cu piciorul insangerat de muscatura unui…elefant…ne-am arunca la gatul sau si l-am intreba cu ochii umezi: “Ce ai simtit la momentul respectiv?”

Cand nu e nimic fain la tembe, dam pe/în canalele cu stiri. Zicem noi si batranii ca nu ne place, ca uram aceste acte de violenta si cruzime, dar ne place. Va place, imi place, ne va place…

Televiziunea a ajuns un bol cu carnati, varza si cartofi fierti, totul inmnuiat in frisca si servit drept informatie clientilor hamesiti.

      Articole recomandate