Teatrul „Eugene Ionesco” a lansat o acțiune pentru susţinerea copiilor care suferă de boli incurabile

Astăzi, 30 mai, la ora 19.00, va fi lansat parteneriatul dintre TEATRUL EUGENE IONESCO și HOSPICE Angelus pentru spectacolul ”Oscar și Tanti Roz”, fiind prima acțiune de acest fel în Republica Moldova.

Spectacolul a fost montat cu susținearea financiară a Primăriei Municipiului Chișinău și în parteneriat cu HOSPICE Angelus, oferindu-i, dincolo de actul artistic în sine, o dimensiune socială. Acțiunea va avea loc la Teatrul Eugene Ionesco și are ca scop sensibilizarea opiniei publice despre necesitatea și complexitatea îngrijirilor paliative în cazurile pedriatice în R. Moldova.

Tot astăzi, în cadrul aceleiași acțiuni, HOSPICE Angelus va lansa, cu ocazia Zilei Internaționale a copiilor, campania  HOPE FOR ANGELS – TUNE MY JUNE (Personalizează-mi luna iunie), care se va desfasura pe tot parcursul lunii iunie, fiind dedicată copiilor care se află în îngrijire HOSPICE și care beneficiază de servicii gratuite de îngrijire paliativă.

HOSPICE Angelus este furnizorul principal de servicii paliative gratuite din Republica Moldova, adresate copiilor și adulților care suferă de boli incurabile în stadiu avansat și/sau terminal. Activitatea HOSPICE contribuie de mai bine de 13 ani la dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă la nivel național.

În prezent, HOSPICE Angelus oferă, gratuit,  îngrijiri paliative la domiciliu pentru 80 de copii bolnavi de cancer în fază avansată și terminală. Echivalentul fiecărei vizite este de 200 de lei.

În cadrul acțiunii de astăzi publicul va afla cum se poate implica și cum poate contribui în mod direct la susținerea acestor copii, pentru a le face ultimile zile mai frumoase și mai senine, la fel cum a făcut și Tanti Roz pentru Oscar.  Totodată, venind la spectacolul de astăzi și de mâine, din 30 și 31 mai, spectatorii vor face automat o mică donație pentru acești copii, la fiecare bilet cumpărat, 10 lei fiind direcționați în fondurile HOSPICE Angelus pentru copiii bolnavi de cancer în fază terminală, în cadrul campaniei HOPE FOR ANGELSTUNE MY JUNE.

oscar plansa

Pentru copiii care suferă de boli incurabile, anul acesta poate fi ultima dată când vor serba Ziua Copiilor. Doar împreună le putem face zilele rămase mai luminoase!

La acțiunea de astăzi vor fi prezenți reprezentați ai Teatrului Eugene Ionesco, ai Hospice Angelus și ai Primăriei Municipiului Chișinău.

P

      Articole recomandate