Te-ai blocat într-o relaţie sufocantă? Ar fi timpul să evadezi rapid

Cu toţii ne dorim să ne aflăm jumătatea – acea persoană specială, care ne completează într-un mod cât mai apropiat de perfecţiune, dăruindu-ne armonia de cuplu şi împlinirea la care visăm in viaţă.

Dar câţi dintre noi reusesc să o descopere şi să se bucure de nepreţuitele ei daruri? Dificil de răspuns la o astfel de întrebare.

Tot ceea ce ştim cu siguranţă este că multe cupluri se împotmolesc într-un soi de relaţie sufocantă, care nu conduce la nimic constructiv-pozitiv, dar nu găsesc forţa de a se desprinde din această stranie şi nesalutară pânză de păianjen.

Potrivit specialiştilor, o astfel de situaţie este cu atât mai dăunatoare partenerilor, cu cât tinde să le macine mai mult din viaţă, asemenea unei forme de stres nemărturisit, care apasă umerii pe termen lung, până ce-i încovoiază chiar şi pe cei mai rezistenţi dintre noi.

Dacă vă regăsiţi aşadar în capcana unei astfel de relaţii, iată în cele ce urmează, câteva motive temeinice, menite să vă încredinţeze că ar fi timpul să vă eliberaţi cât mai rapid cu putinţă:

Redobândirea liniştei

couple-cute-happiness-intimacy-Favim.com-664063

Compromisurile înlănţuite într-un lung istoric al frustrării, risipesc pe nebăgate de seamă, orice strop de linişte sufletească şi ne întunecă privirea, tulburând cele mai adânci compartimente interioare şi transformându-ne viaţa într-o formă schimonosită de comedie  sumbră.

Eliberându-ne din această stare, redobândim liniştea şi armonia care ne înseninează chipul şi ne îngăduie să elaborăm proiecte de viitor, generatoare de satisfacţii.

Dreptul la fericire

the-notebook-a-romantic-love-story-love-20914165-1920-816

Cu toţii avem dreptul să fim fericiţi, dar acest lucru nu este cu putinţă atâta vreme cât suntem înlănţuiţi într-o relaţie nepotrivită, obositoare şi plină de nemulţumiri.

Fericirea de cuplu se poate construi doar pe temelia preţuirii reciproce, a dragostei şi a respectului pentru sentimentele celuilalt, iar dacă aceste valori lipsesc cu desăvârşire, atunci există şi formula fericirii de unul singur, cu toate micile ei imperfecţiuni egoistice, dacă vreţi. Oricum e mai bună decât o viaţă în suferinţă.

Respectul faţă de noi înşine

F3

Respectă-te dacă vrei să fii respectat”, spune un dicton a cărui valabilitate e dificil de contestat. O relaţie sufocantă te poate transforma într-o veritabilă legumă, dacă-i permiţi perechii tale să te târască în vârtejul deprimării şi lipsei de încredere în propriile forţe, în propriile calităţi.

Din punct de vedere emoţional, nu există cale mai rapidă către autodistrugere, aşadar ar cam fi timpul să ne luăm picioarele la spinare, fără a mai privi inapoi.

Deschiderea spre adevărata iubire

tumblr_mh195eoR8A1qe27feo1_1280

Cel mai bun leac pentru o iubire bolnavicioasă, este o iubire sănătoasă – când lucrurile tind să ne pună nervii la încercare fără pic de milă, e mai bine să punem punct şi să o luăm de la capăt, paşind cu încredere şi seninătate spre un nou teritoriu de explorat: cel al dragostei adevărate.

După o îndelungată perioadă petrecută în condiţii vitrege, vom recunoaşte de îndată chipul acelei iubiri care îmbogăţeşte sufleteşte orice persoană şi o vom aprecia la justa sa valoare, bucurându-ne din plin de ceea ce ne presară în cale.

Preţuirea vieţii                                                                

F5

Nu în ultimul rând, ar fi cazul să amintim aici, că viaţa este prea scurtă ca să o irosim alături de persoane obtuze, egoiste şi gata să ne strivească oricând bunele intenţii sub pantof.

Viaţa este un dar nepreţuit, aşadar fiecăruia dintre noi îi revine sarcina de a o trăi sub semnul deschiderii către lumină, către împliniri şi satisfacţii, alături de cei ce ne sunt dragi şi îşi croiesc drum umăr la umăr cu noi, după acelaşi tipar comportamental aducător de fericire.

791120

Luaţi-vă aşadar inima în dinţi şi nu ezitaţi să puneţi capăt unei relaţii sufocante, care va trage în jos în mod umilitor şi implacabil şi înrolaţi-vă în oastea acelor temerari, care doresc să ia viaţa în piept cu fruntea sus şi cu zâmbetul încrezător aşternut pe chip.

      Articole recomandate