Tarife la avion în funcţie de greutatea pasagerului. Plăteşti cît cîntăreşti

avion

O companie aeriană mică din Samoa, care a stabilit preţul biletului în funcţie de greutatea pasagerului, o premieră mondială în opinia operatorului, susţine că formula sa destinată luptei împotriva obezităţii a înregistrat un real succes, scrie libertatea.ro.

După patru luni de la introducerea grilei sale tarifare discriminatorii, directorul Samoa Air, Chris Langton, a dat asigurări că “persoanele obeze recunosc că sistemul ‘pay-by-weight’ (plăteşti cât cântăreşti) este cel mai corect, în ciuda faptului că ele plătesc mai mult decât persoanele mai uşoare”.

Companiile aeriene nu depind de scaune, ci de greutate, mai ales când e vorba de aeronave mai mici, iar diferenţele de greutate contează. Familiile pot plăti mai puţin de acum încolo şi nu există taxe suplimentare pentru bagaje. Este un sistem bazat doar pe kilograme”, a mai spus Langton.

Samoa va extinde grila de taxare şi la zborurile care leagă aceste mici insule din Pacific de statele insulare vecine. Legături spre Tonga şi Insulele Cooke ar urma să fie lansate în acest an. Pasagerii plătesc între 1,32 tala şi 3,8 tala pe kilogram (0,44-1,30 euro/kg).

      Articole recomandate