Tânărul acesta câştigă un milion de dolari pe an de la YouTube

Ray William Johnson, un american în vârstă de 30 de ani care are un canal pe YouTube unde, de două ori pe săptămână, postează un clip în care îşi exprimă frustrările, este recompensat de Google cu un milion de dolari pe an.

YouTube, cel mai mare site de partajare video cu peste 780 de milioane de vizitatori unici pe lună, oferă utilizatorilor sume importante de bani, în funcţie de numărul de vizualizări înregistrate. Astfel, clipurile care înregistrează peste două milioane de vizualizări primesc de la YouTube între 3.000 şi 9.000 de dolari, în funcţie de ţara şi de platforma de pe care este urmărit clipul. Sute de utilizatori au primit peste 100.000 de dolari de la YouTube anul trecut.

 

Ray William Johnson este unul dintre cei care au reuşit să treacă pragul de un miliard de vizualizări anul trecut şi care a încasat un milion de dolari, scrie Wall Street Journal. Cunoscut ca RayWJ, acesta a devenit peste noapte un idol al tinerilor, cele mai multe clipuri ale sale devenind virale. De două ori pe săptămână acesta încarcă clipuri în care ia în râs filmuleţele postate de alţi utilizatori sau unde comentează despre cele mai fierbinţi subiecte ale săptămânii.

„Produc câteva show-uri şi sunt considerat atrăgător de femei care arată ca Abraham Lincoln”, a scris Johnson pe Twitter, unde este urmărit de peste 800.000 de persoane.

 

Ca să vă faceţi o idee despre popularitatea acestuia, un mesaj scris pe Facebook la ora 2.26 AM a strâns peste 42.000 de like-uri. Mesajul era „Încearcă asta, chiar funcţionează. 1. Ţine-ţi respiraţia timp de 20 de minute. 2. Mori.

 

Un purtător de cuvânt Google a declarat că numărul celor care au încheiat parteneriate cu YouTube şi care au primit peste 100.000 de dolari anul trecut a crescut cu 80% faţă de 2010. De asemenea, numărul partenerilor YouTube a crescut de la 20.000 în 2010, la 30.000, la finele anului trecut.

 

Cel mai vizionat clip românesc de pe YouTube este cel al piesei Stereo Love – Edward Maya & Vika Jigulina care are în prezent 163.894.758 de vizualizări.

      Articole recomandate